Affidea Κηφισιάς: Η αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας - Affidea Ελλάδος

7 Μαρτίου, 2023

Affidea Κηφισιάς: Η αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας

Η Affidea Κηφισιάς, από το 2017, παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές.

Το κέντρο καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων, με τμήματα όπως Μαγνητικής Τομογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας με Αξονικό Τομογράφο 128 τομών, Μαστού με Ψηφιακή Μαστογραφία & 3D Τομοσύνθεση, Υπερηχοτομογραφίας, Καρδιολογικό Τμήμα, Ψηφιακό Ακτινολογικό Τμήμα, Τμήμα Ψηφιακού Ορθοπαντογράφου, Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας, Λιπομέτρησης και Βιοπαθολογικό Εργαστήριο.

Επιπλέον, εκτός του απεικονιστικού και εργαστηριακού τομέα, στο κέντρο λειτουργεί Πολυιατρείο στελεχωμένο με το πλέον έμπειρο ιατρικό προσωπικό, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, χωρίς ταλαιπωρία για τον εξεταζόμενο.

Το Πολυιατρείο της Affidea Κηφισιάς καλύπτει πλήθος Ιατρικών Ειδικοτήτων, ενώ παρέχεται η δυνατότητα συνταγογράφησης ΕΟΠΥΥ για φάρμακα και εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο είναι διαθέσιμα τα παρακάτω ιατρεία και τμήματα:

Τμήμα Μαστού: Καλύπτει όλο το φάσμα των απαιτούμενων ειδικοτήτων για τις παθήσεις του μαστού, καθώς και από διαγνωστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας. Με μία μόνο επίσκεψη, γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία, κάθε γυναίκα μπορεί να λάβει ολιστική φροντίδα με όλες τις απαραίτητες ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια στις γυναίκες, είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Γαστρεντερολογικό-Ενδοσκοπικό τμήμα: Προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες που αφορούν κυρίως στη διάγνωση αλλά και στη θεραπεία των  νοσημάτων του πεπτικού συστήματος, καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των εξωτερικών ασθενών που πρόκειται να υποβληθούν τόσο σε γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση όσο και σε γαστρεντερολογική εξέταση σαν Εξωτερικό Ιατρείο. Τα τελευταίου τύπου ενδοσκόπια της PENTAX αποτελούν την εξέλιξη της ψηφιακής ενδοσκόπησης παγκοσμίως και εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας στο γαστρεντερολογικό τμήμα της Affidea.

Ηπατολογικό τμήμα: Ειδικεύεται στη διάγνωση, θεραπεία και παρακολούθηση όλων των οξέων ή χρόνιων παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το μοναδικό ηπατολογικό τμήμα, ενταγμένο σε μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που βασίζεται στην τεχνική της εξατομικευμένης και πολυεπιστημονικής προσέγγισης. Ένα ακόμη επίτευγμα από την Affidea που πρωτοπορεί στην πρόληψη και επενδύει στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε πρώτο πλάνο.

Πνευμονολογικό τμήμα: Παρέχει υψηλής ποιότητας συμβουλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς με νοσήματα των πνευμόνων και γενικότερα της αναπνοής, όπως μεταξύ άλλων διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο, καρκίνος πνεύμονα, ΧΑΠ – άσθμα, λοιμώξεις αναπνευστικού, διάμεσες πνευμονοπάθειες.

Νευρολογικό τμήμα: Προσφέρει υπηρεσίες για τη διάγνωση, παρακολούθηση, και θεραπεία ασθενών με νευρολογικά νοσήματα. Λειτουργεί με επίκεντρο τον ασθενή και την εξατομικευμένη θεραπεία, ενώ δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογική υποστήριξη τόσο του ίδιου του ασθενή όσο και του περιβάλλοντός του. Το τμήμα στελεχώνεται από ιατρικό προσωπικό με υψηλή επιστημονική κατάρτιση και πολυετή εμπειρία, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου ιατρική φροντίδα. Πραγματοποιείται ηλεκτρομυογράφημα που ελέγχει την λειτουργία των μυών και των νευρικών κυττάρων, καθώς και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα στο οποίο καταγράφεται η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου.

Παθολογικό τμήμα: Καλύπτει όλο το φάσμα της εσωτερικής παθολογίας καθώς και κάθε νόσο ή πάθηση από όλα τα οργανικά συστήματα. Με την απαραίτητη συμμετοχή των αιματολογικών και απεικονιστικών εργαστηρίων, οι εμπειρότατοι ιατροί μεριμνούν για την άρτια και επιστημονικά τεκμηριωμένη φροντίδα των εξεταζόμενων.

Οφθαλμολογικό τμήμα: Προσφέρει σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες στην πρόληψη,  διάγνωση και  θεραπεία παθήσεων σε κάθε τομέα της οφθαλμολογίας. Εξειδικευμένοι οφθαλμίατροι με τη βοήθεια ειδικών εξετάσεων δίνουν απάντηση σε κάθε οφθαλμολογικό πρόβλημα, ενώ εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση κάθε οφθαλμολογικής πάθησης: καταρράκτη, γλαυκώματος, κερατοειδούς, ωχράς, υαλοειδούς, αμφιβληστροειδούς, βλεφάρων.

Ωτορινολαρυγγολογικό Τμήμα: Εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό για ακουομετρία, τυμπανομετρία, έλεγχο εμβοών και ιλίγγου, διαταραχές φωνής και παθήσεις σιελογόνων, βελτιώνει την εμπειρία του εξεταζόμενου με άμεση και εύκολη πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα σημαντικών για την υγεία εξετάσεων ρουτίνας και εξειδικευμένες. Στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προσφέρει όλες τις διαγνωστικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε περίπτωση και πάθηση της κεφαλής και του τραχήλου και συγκεκριμένα για προβλήματα που αφορούν τα αυτιά, τη μύτη και το λαιμό.

Επένδυση στην αιχμή της τεχνολογίας

Πρωταρχικός στόχος της Affidea είναι η προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τον άνθρωπο. Γι’ αυτό επενδύει σε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και πρωτοποριακές μεθόδους, που βελτιώνουν τις υπηρεσίες υγείας, εφαρμόζοντας διαδικασίες που αποσκοπούν στη διαφύλαξη της ασφάλειας των εξεταζόμενων και παράλληλα στη διασφάλιση του βέλτιστου ιατρικού αποτελέσματος. Ο εξοπλισμός τεχνολογίας αιχμής συμβάλλει στην αξιοπιστία, την έγκυρη και έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων αλλά και στη διενέργεια της κάθε εξέτασης με ασφάλεια και ποιότητα. Παράλληλα, οι ασθενείς αποκτούν ακόμη ευκολότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρόληψης, διατήρησης της υγείας και διάγνωσης που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα και διαδικασίες ασφάλειας.

Με γνώμονα την ποιότητα, στην Affidea Κηφισιάς έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ολοκαίνουργιος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός σε συνεργασία με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του κλάδου. Ενδεικτικά στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της, εγκατέστησε και λειτουργεί υπερσύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο τεχνολογίας 3D – τρισδιάστατης απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση, εξοπλισμένο με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για τη βέλτιστη απεικόνιση των μαστών, καθώς επίσης και με εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και στην πυκνότητα των μαστών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη βελτίωση της εξεταστικής εμπειρίας με την διαμόρφωση χαλαρωτικού περιβάλλοντος ambient στις αίθουσες της ψηφιακής μαστογραφίας και μαγνητικής τομογραφίας, μέσω ειδικού φωτισμού, εικόνας και ήχου, ενώ ο μαγνητικός τομογράφος είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία αθόρυβης λειτουργίας. Κατά συνέπεια, ο τελευταίος όχι μόνο παραδίδει εξαιρετικής ποιότητας εικόνες και αυξημένη αίσθηση άνεσης για τον ασθενή, αλλά βοηθά στην βελτιωμένη ροή εργασιών και στα κλινικά αποτελέσματα λόγω της καλύτερης συνεργασίας με τον ασθενή, απλοποιώντας τις διαδικασίες και ανεβάζοντας τον πήχυ στην τεχνολογία των μαγνητικών τομογράφων.

Έπειτα ο αξονικός τομογράφος 128 τομών διαθέτει το εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης δόσης ASIR το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση όλων των εξετάσεων με πολύ μικρή δόση ακτινοβολίας (τουλάχιστον 40% χαμηλότερη) και εξαιρετική ποιότητα εικόνας, σε πολύ μικρό συνολικό χρόνο εξέτασης και τοποθέτησης. Για αυτούς τους λόγους είναι πολύ χρήσιμος σε περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι για πολύ ώρα, καθώς και σε υπέρβαρους ασθενείς, ενώ είναι επίσης ιδανικός για παιδιά.

Σύγχρονο Μικροβιολογικό και Βιοπαθολογικό Εργαστήριο για το ετήσιο check up 

Το διαγνωστικό κέντρο Affidea Κηφισιάς διαθέτει σύγχρονο μικροβιολογικό εργαστήριο, με πλήρως αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Το εργαστήριο καλύπτει όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων, ρουτίνας και εξειδικευμένες, που απαιτούνται για τη διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία των εξεταζόμενων. Επιπλέον, το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό εφαρμόζει διεθνή πρότυπα και πρακτικές, ενώ το εργαστήριο είναι διαπιστευμένο για Κλινικές Δοκιμές από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), σύμφωνα με το διεθνές Πρότυπο ISO 15189. Σημειώνεται ότι όλα τα Εργαστήρια της Affidea εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση Εσωτερικό Έλεγχο Ποιότητας με τον οποίο διασφαλίζεται η ακρίβεια των αναλυτικών μεθόδων που πραγματοποιούνται, συνεπώς η αξιοπιστία των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

 

Για την πρόσβασή σας:

  • Affidea Κηφισιάς, Λεωφ. Κηφισίας 190
  • 216 0009810
  • kifisia@affidea.com
  • Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 06:30-21:00 & Σάββατο 07:30-15:00
  • Το Κέντρο έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλους τους ασφαλιστικούς φορείς, καθώς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης σε πάρκινγκ, πίσω από το διαγνωστικό Κέντρο.

Σχετικά Άρθρα

1

7 Μαρτίου, 2023

Affidea Κηφισιάς: Η αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας

Η Affidea Κηφισιάς, από το 2017, παρέχει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής και πρωτοποριακές ψηφιακές εφαρμογές. Το κέντρο καλύπτει όλο το φάσμα των διαγνωστικών και προληπτικών εξετάσεων, με τμήματα όπως Μαγνητικής Τομογραφίας, Αξονικής Τομογραφίας με Αξονικό Τομογράφο 128 τομών, Μαστού με Ψηφιακή Μαστογραφία & 3D Τομοσύνθεση, Υπερηχοτομογραφίας, Καρδιολογικό Τμήμα, […]