Rapid test σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα Affidea κατόπιν ραντεβού - Affidea Ελλάδος

10 Νοεμβρίου, 2020

Rapid test σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα Affidea κατόπιν ραντεβού

Στον Όμιλο Affidea, η Υγεία είναι πάνω απ’ όλα! Με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό σε ετοιμότητα και ικανό να εργαστεί σε καθεστώς πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους εξεταζόμενους, και τα πληροφοριακά συστήματα να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, η Affidea συνεχίζει πλήρως το έργο της για την προάσπιση της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και συνεισφέρει στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σε όλα τα εργαστήρια της Affidea, προστέθηκε μετά την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι της COVID-19 και τον μοριακό έλεγχο με Real-Time PCR, μία νέα μέθοδος ταχείας ανίχνευσης του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test). Η εξέταση πραγματοποιείται με λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των μονάδων της Affidea.

Η Affidea συνεργάζεται με τους πλέον αξιόπιστους οίκους Αμερικής και Ευρώπης, προσφέροντας μια «in vitro» διαγνωστική ταχεία δοκιμασία για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου (Ag) SARS-CoV-2 σε δείγματα ανθρώπινων ρινοφαρυγγικών επιχρισμάτων, από άτομα που πληρούν τα κλινικά ή/και επιδημιολογικά κριτήρια για COVID-19. Οι οίκοι είναι εγκεκριμένοι με FDA (EUA), έχουν CE-IVD και έχουν πάρει έγκριση επείγουσας χρήσης (ΕUA) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Η δοκιμή αντιγόνου δοκιμάζει αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2, με αποτελέσματα έτοιμα σε 30 λεπτά, επιτρέποντας ενημερωμένες αποφάσεις θεραπείας. Η δοκιμή αντιγόνου ελέγχει με ακρίβεια άτομα με γνωστή έκθεση σε μολυσμένους ασθενείς με SARS-CoV-2, παρέχοντας γρήγορες απαντήσεις σχετικά με την κατάσταση της μόλυνσης. Θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα στις πρώτες 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 7η ημέρα η ευαισθησία της μεθόδου μειώνεται.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος και επίταση των συμπτωμάτων του ασθενούς, συνιστάται επιβεβαίωση με εξέταση ανίχνευσης του γονιδιώματος PCR.

Το τεστ για αντιγόνο (Ag) SARS-CoV-2, με βάση κλινικές μελέτες, έχει ευαισθησία 93,3% (95% CI: 83,8-98,2%) και ειδικότητα 99,4% (95% CI: 97,0-100%). Τα κλινικά δείγματα προσδιορίστηκαν ως θετικά ή αρνητικά με χρήση μιας μεθόδου αναφοράς RT-PCR, η οποία αποτελεί τη μέθοδο αναφοράς. Τα δείγματα που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη ήταν με πιθανολογούμενη έκθεση στην COVID-19 ή όσα είχαν παρουσιάσει συμπτώματα μεταξύ 1ης και 7ης ημέρας.

Γενικά, οι δοκιμές αντιγόνου έχουν υψηλή εξειδίκευση, αν και δεν είναι τόσο ευαίσθητες όσο οι μοριακές δοκιμές που ενισχύουν την αλληλουχία ιού DNA ή RNA στόχου για να δείξουν την παρουσία του ιού σε ένα δείγμα. Επομένως, για να αντισταθμιστεί η πιθανή μείωση της ευαισθησίας μιας δοκιμής αντιγόνου, τα αρνητικά αποτελέσματα πρέπει να αναλυθούν μαζί με επιπρόσθετους παράγοντες του ασθενούς, όπως το ιστορικό έκθεσης της COVID-19, τα κλινικά συμπτώματα, τα πρόσθετα αποτελέσματα των δοκιμών, για να βοηθήσουν στην καθοδήγηση της διάγνωσης και της επακόλουθης θεραπείας του ασθενούς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε άμεση επικοινωνία με το θεράποντα ιατρό σας.

Συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς και στην ασφαλή εξυπηρέτησή σας

Με σεβασμό στην ανθρώπινη Υγεία, συνεχίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία των Διαγνωστικών Κέντρων μας, με το ίδιο ωράριο και όλα τα διαθέσιμα μέσα, προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών. Οι άνθρωποι της Affidea παραμένουν στη διάθεσή σας για κάθε ανάγκη, καθημερινά. Με την υπεύθυνη ανταπόκριση όλων μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την τρέχουσα κατάσταση και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Για την επικοινωνία σας με τα Διαγνωστικά Κέντρα μας μπορείτε να

  • καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της κάθε μονάδας μας. Βρείτε εδώ το τηλέφωνο του Κέντρου που επιθυμείτε.
  • στέλνετε e-mail στο info.gr@affidea.com ή στο e-mail του Κέντρου που σας ενδιαφέρει.
  • προγραμματίσετε το ραντεβού σας για εξέταση και να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις μέσω της ιστοσελίδας μας www.affidea.gr

Σχετικά Άρθρα

1

10 Νοεμβρίου, 2020

Rapid test σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα Affidea κατόπιν ραντεβού

Στον Όμιλο Affidea, η Υγεία είναι πάνω απ’ όλα! Με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό σε ετοιμότητα και ικανό να εργαστεί σε καθεστώς πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους εξεταζόμενους, και τα πληροφοριακά συστήματα να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, η Affidea συνεχίζει πλήρως […]