Affidea: Οι διαγνωστικές εξετάσεις στην μάχη κατά του κορωνοιού - Affidea Ελλάδος

9 Ιουνίου, 2020

Affidea: Οι διαγνωστικές εξετάσεις στην μάχη κατά του κορωνοιού

Ολοκληρωμένες και αξιόπιστες διαγνωστικές υπηρεσίες προσφέρει ο Όμιλος Affidea στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συμβάλλοντας στη προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου Covid-19.

Τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου πραγματοποιούν το σύνολο των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους αναφοράς με πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE–IVD) και ειδικότερα:

1. Τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο Real Time – PCR

2. Τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του ιού

Οι υπηρεσίες προσφέρονται επίσης μέσω του Tμήματος Eξωτερικών Yπηρεσιών του Oμίλου, με ένα τηλεφώνημα, στον οικείο χώρο των πολιτών.

Το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού (μοριακός έλεγχος) συστήνεται στη συμπτωματική φάση της νόσου, καθώς προσδιορίζει αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η εξέταση αντισωμάτων IgG και ΙgM διεξάγεται στις περιπτώσεις που πρέπει να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει νοσήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον κορωνοϊό και έχει πλέον αντισώματα.

Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με άνεση και διακριτικότητα, χωρίς ταλαιπωρία για τον εξεταζόμενο και με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται για την ασφάλεια και τον έλεγχο πιθανής διασποράς βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας:

  1. Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό προστασίας.
  2. Για την ασφάλεια όλων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, στο τεστ ανίχνευσης η διεκπεραίωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εξεταζόμενων γίνεται αποκλειστικά μέσω e-banking.
  3. Οι εξεταζόμενοι συνιστάται να λαμβάνουν τα αποτελέσματά τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να αποφεύγονται μη αναγκαίες επισκέψεις στα Κέντρα του Ομίλου.

Σχετικά Άρθρα

1

9 Ιουνίου, 2020

Affidea: Οι διαγνωστικές εξετάσεις στην μάχη κατά του κορωνοιού

Ολοκληρωμένες και αξιόπιστες διαγνωστικές υπηρεσίες προσφέρει ο Όμιλος Affidea στην αντιμετώπιση της πανδημίας, συμβάλλοντας στη προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου Covid-19. Τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου πραγματοποιούν το σύνολο των τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, χρησιμοποιώντας τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους αναφοράς με πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE–IVD) και ειδικότερα: 1. Τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος […]