Affidea: Σε πλήρη ετοιμότητα με όλα τα μέσα για τους ασθενείς - Affidea Ελλάδος

3 Μαΐου, 2020

Affidea: Σε πλήρη ετοιμότητα με όλα τα μέσα για τους ασθενείς

Στον Όμιλο Affidea η υγεία είναι πάνω από όλα! Με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό Προσωπικό σε ετοιμότητα και ικανό να εργαστεί σε καθεστώς πανδημίας, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς, και τα πληροφοριακά συστήματα να λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, συνεχίζει πλήρως το έργο της για την προαγωγή της υγείας και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Παράλληλα, στέκεται στο πλευρό της Πολιτείας και συνεισφέρει στην προσπάθειά της με όλους τους τρόπους και τα διαθέσιμα μέσα.

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις και όχι μόνο οι επείγουσες διενεργούνται από σήμερα πλέον κανονικά, συμπεριλαμβανομένων δερματολογικών και ιατρικών μη παρεμβατικών πράξεων. Στα πολυϊατρεία του Ομίλου Affidea σε Αθήνα, Περιστέρι και Κηφισιά, τα οποία τηρούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, θα πραγματοποιούνται πλέον κλινικές εξετάσεις με βραδύτερους ρυθμούς. Για την αποφυγή συγχρωτισμού τα ιατρεία θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού, ενώ απαγορεύονται συνοδοί παρά μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητοι και στην περίπτωση αυτή ένας μόνο συνοδός για ενήλικες και ένας γονέας για παιδιά.

Οι παροχές αυτές βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία σήμερα και στηρίζουν εκτός από τη φυσική και την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, καθώς η Affidea έχει φροντίσει ούτως ώστε τα αποτελέσματα των εξετάσεων να είναι έτοιμα άμεσα και να τα αποστέλλει ηλεκτρονικά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εξεταζόμενών της.

Υψηλής ποιοτικής στάθμης εξυπηρέτηση εν μέσω πανδημίας Covid-19

Η διοίκηση και το προσωπικό της Affidea, στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των εξεταζόμενων, των εργαζόμενων και του κοινωνικού συνόλου.

Με γνώμονα την αδιάλειπτη παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας, η Affidea εν μέσω της πανδημίας COVID-19:

  • Συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των Διαγνωστικών Μονάδων της πανελλαδικά, παραμένοντας «μάχιμη» για τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία, και εξακολουθεί να παρέχει το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών.
  • Διενεργεί κανονικά όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις, τηρώντας πιστά τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών.
  • Η γνωμάτευση των εξετάσεων και η αποστολή των αποτελεσμάτων γίνεται με ψηφιακά μέσα για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και επαφών.
  • Φροντίζει να υπάρχει απόσταση μεταξύ των ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.
  • Διατηρεί στο ακέραιο το ιατρικό δυναμικό της, με σκοπό τη διενέργεια όλων των ιατρικών πράξεων, σεβόμενη απόλυτα τις ανάγκες των συνανθρώπων της.
  • Είναι στη διάθεση του κοινού ανά πάσα στιγμή έχει ανάγκη από ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, επιπρόσθετα και με τις κατ’ οίκον υπηρεσίες της, αιμοληψίας και νοσηλείας.
  • Τηρεί αυστηρά όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής βάσει των οδηγιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του ΕΟΔΥ.
  • Πραγματοποιεί συνεχή αερισμό και εντατικό καθαρισμό των χώρων, απολύμανση του εξοπλισμού, ενώ προμηθεύει με ατομικό εξοπλισμό προστασίας όλους τους εργαζόμενους.
  • Το προσωπικό προσφέρει κάθε πληροφορία και υποστήριξη με αμεσότητα στην επικοινωνία με τον ασθενή.
  • Συστήνει σε περίπτωση εμφάνισης ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) να μην προσέρχεται ο ασθενής στο διαγνωστικό εργαστήριο και να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ιατρό του. Ο εξεταζόμενος οφείλει να δηλώσει υπεύθυνα την αιτία της επίσκεψής του, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
  • Συνεχίζει τη θερμομέτρηση των επισκεπτών στην είσοδο και σε περιπτώσεις με θερμοκρασία μεγαλύτερη των 37ο Κελσίου οι εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται, ενώ οι εξεταζόμενοι παραπέμπονται σε επικοινωνία με τον κλινικό τους ιατρό ή τον ΕΟΔΥ.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε όλοι να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες ατομικής προστασίας και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Βγαίνουμε, αλλά προσέχουμε και πάνω απ’ όλα, μένουμε ασφαλείς! Γι’ αυτό το λόγο ακολουθούμε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα:

  • Φοράμε υποχρεωτικά μάσκα και γάντια κατά την προσέλευσή μας στο Διαγνωστικό Κέντρο
  • Ερχόμαστε στο ραντεβού στην ώρα μας
  • Ερχόμαστε μόνο κατόπιν ραντεβού
  • Κρατάμε αποστάσεις τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ μας
  • Τηρούμε σειρά προτεραιότητας στο χώρο αναμονής
  • Καθαρίζουμε συχνά τα χέρια μας με αλκοολούχο διάλυμα ή με σαπούνι και νερό
  • Δεν αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας

Η Affidea διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι παρακολουθεί αδιάκοπα τις εξελίξεις και επικαιροποιεί συνεχώς τα μέτρα προστασίας για τη διασφάλιση της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων της. Με σεβασμό στην ανθρώπινη Υγεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να φροντίζει τους ανθρώπους της που φροντίζουν για την Υγεία.

Για ό,τι χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τις μονάδες μας, να στέλνετε email και να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις από την ιστοσελίδα μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ομίλου.