Τεστ ανίχνευσης του SARS-COV-2 με Real Time - PCR - Affidea Ελλάδος

5 Ιουνίου, 2020

Τεστ ανίχνευσης του SARS-COV-2 με Real Time – PCR

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea πραγματοποιεί το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο Real Time – PCR, κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία και χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα.

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι για την προσέλευση των εξεταζόμενων με ανεξάρτητη είσοδο και έξοδο, αυστηρά κατόπιν ραντεβού, ενώ η εξέταση προσφέρεται και κατ’ οίκον, μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Υπηρεσιών του Ομίλου.

Το μοριακό τεστ ανίχνευσης προσδιορίζει αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό, αλλά δεν δείχνει αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν (αντισώματα). Σύμφωνα με τις συστάσεις των ιατρών, η μοριακή εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έναρξη των συμπτωμάτων και ίσως καταστεί αναγκαίο να επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό προστασίας και πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του εξεταζόμενου.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα εντός 24 ωρών ανάλογα με την ώρα της λήψης του δείγματος και αποστέλλονται μέσω email που έχει δηλωθεί από τον ασθενή. Για την ασφάλεια και προστασία της δημόσιας υγείας, η διεκπεραίωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εξεταζόμενων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω e-banking.

Σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προφύλαξης έναντι της νόσου Covid-19, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας και διαδικασιών κλινικής διακυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

1

5 Ιουνίου, 2020

Τεστ ανίχνευσης του SARS-COV-2 με Real Time – PCR

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea πραγματοποιεί το τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο Real Time – PCR, κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία και χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα. Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι […]