Δερματολογικές θεραπείες πριν τις γιορτές - Affidea Ελλάδος

6 Δεκεμβρίου, 2021

Δερματολογικές θεραπείες πριν τις γιορτές

Το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, σε συνδυασμό με την χρήση μάσκας αφυδατώνουν κι ερεθίζουν το δέρμα μας. Οι Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι του Ομίλου Affidea Δρ. Ευγενία Καλογεροπούλου και Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη αναλύουν θεραπείες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα ιατρεία μας ώστε το δέρμα να φαίνεται νεανικό, λαμπερό και ενυδατωμένο πριν τις εορτές.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, σε συνδυασμό με αμινοξέα και βιταμίνες, που έχουν αντιοξειδωτική δράση και βοηθούν στην ανανέωση του κολλαγόνου, είναι η ιδανική θεραπεία για να αντιμετωπίσουμε την αφυδάτωση στο δέρμα μας.

«Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ, με τη μορφή της μεσοθεραπείας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και άμεση λάμψη. Η θεραπεία είναι κατάλληλη ακόμα και για νεαρές ηλικίες», εξηγούν οι δερματολόγοι.

Η μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται μέσω της τοποθέτησης μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού ενδοδερμικά στις περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση. Πριν από τη συνεδρία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα.

«Αποτελεί μια εξαιρετική θεραπεία για βαθιά ενυδάτωση και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα – φαρμακευτικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλή και δρουν επιτυγχάνοντας βαθιά ενυδάτωση, κάτι που δεν μπορεί να πετύχουμε απλώς με μία κρέμα».

Προτείνουμε ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες των ασθενών και του δέρματος κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 2 εβδομάδων, τα αποτελέσματα όμως είναι ορατά από τις πρώτες συνεδρίες.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma)

Η Αυτόλογη Mεσοθεραπεία προσώπου αποτελεί μία καινοτόμα θεραπεία αντιγήρανσης κατά την οποία δεν χρησιμοποιούνται ουσίες, όπως βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ, αλλά το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με σκοπό την νεο-κολλαγονογένεση, την ενεργοποίηση δηλαδή του μηχανισμού δημιουργίας νέου κολλαγόνου.

Αρχικά γίνεται λήψη μικρού δείγματος αίματος, όπως σε μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται τη διαδικασία της φυγοκέντρησης και έπειτα διαχωρίζεται το πλάσμα που είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες και αιμοπετάλια.

«Η μέθοδος βασίζεται στο ίδιο μας το αίμα και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του. Μέσω της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας μειώνονται οι ρυτίδες και επιτυγχάνεται σύσφιξη και αναδόμηση κολλαγόνου. Ο συνδυασμός, μάλιστα, άλλων θεραπευτικών μεθόδων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος», αναφέρουν οι ιατροί.

Το αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικούς παράγοντες, εγχέεται με μικροενέσεις σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, στην περιοχή των ματιών, στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Έτσι, επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και επούλωση κυτταρικών βλαβών.

Η θεραπεία είναι ιδανική και για αντιμετώπιση ουλών ακμής σε συνδυασμό και με άλλες θεραπείες, όπως το Microneedling.

Είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία και δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Συνήθως απαιτούνται 2 – 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια μεγαλύτερη της απλής μεσοθεραπείας.

 

Microneedling

Η θεραπεία Microneedling αποτελεί μία καινοτόμο και ελάχιστα επεμβατική θεραπεία που  συμβάλλει στην επανόρθωση των ουλών και των ρυτίδων μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού του δέρματος. Σαν αποτέλεσμα έχουμε φυσική παραγωγή κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Μέσω του Microneedling εγχύουμε διάφορες ουσίες στο κατώτερο χόριο και χρησιμοποιούνται συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με εξαιρετικά αποτελέσματα και με τη χρήση πλάσματος (PRP). Το υλικό που εφαρμόζεται, επιλέγεται εξατομικευμένα, σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή θεραπεία που έχει ενδείξεις για ποικίλες δερματολογικές παθήσεις, όπως η ακμή και οι ουλές ακμής ή μετεγχειρητικές ουλές, πανάδες και φωτογήρανση, και χρησιμοποιείται συχνά για σύσφιξη και αντιγήρανση, μείωση ρυτίδων και λεπτών γραμμών, βελτίωση ραγάδων (stretch marks).

Είναι μια απόλυτα ασφαλής θεραπεία, με μικρό χρόνο αποθεραπείας (24 ώρες). Πριν από τη συνεδρία εφαρμόζεται τοπική αναισθητική κρέμα και η θεραπεία είναι ανώδυνη.

Συνήθως απαιτούνται 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3-4 εβδομάδων και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Χημικά Peeling

Το χημικό Peeling είναι από τις πιο αποδοτικές θεραπείες για βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος μέσω ανανέωσης της επιδερμίδας. Το Χημικό Peeling είναι μία θεραπεία στην οποία χρησιμοποιείται ένα διάλυμα οξέος, όπως σαλικυλικό, γλυκολικό οξύ, τριχλωρικό, μανδελικό, τρανεξαμικό, κιτρικό, κοχικό ή και συνδυασμοί αυτών, με σκοπό την απολέπιση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος.

H θεραπεία χρησιμοποιείται για ανανέωση του δέρματος και λάμψη, αντιμετώπιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, θεραπεία ακμής και ρύθμιση παραγωγής σμήγματος, λιπαρότητας και βελτίωση πόρων, βελτίωση ουλών ακμής, δυσχρωμίες, πανάδες και μέλασμα.

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς και την εντόπιση των βλαβών, επιλέγονται οι  χημικοί παράγοντες που θα χρησιμοποιηθούν και το βάθος της διείσδυσης.

Δεν χρειάζεται αναισθησία και η θεραπεία γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Συνήθως απαιτούνται 4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

 

Θεραπεία Botox (Μπότοξ)

Το botox παραμένει μία από τις πιο ασφαλείς, με άμεσο αποτέλεσμα, και “last minute” θεραπείες πριν τις γιορτές, προσδίδοντας λάμψη, ξεκούραση και φρεσκάδα στο πρόσωπο αλλά και το λαιμό (όταν εφαρμόζεται στην αντίστοιχη περιοχή).

Η βοτουλινική τοξίνη δρά στους μύες με αποτέλεσμα τη χαλάρωση τους, τη λείανση λεπτών γραμμών αλλά και πιο βαθιών στατικών ρυτίδων.  Η δράση του είναι παροδική και όταν η εφαρμογή γίνεται σωστά έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα δρώντας ως ένα πολύ ισχυρό αντιγηραντικό. Ο συνδυασμός του με όλες τις προηγούμενες θεραπείες, είτε μεσοθεραπεία με βιταμίνες, πεπτίδια και υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, είτε με PRP, είτε με χημικά peelings είναι ό,τι καλύτερο για ένα λαμπερό υγιές φρέσκο δέρμα πριν τις γιορτές.

Ο,τι και να επιλέξετε, πάντα υπό την καθοδήγηση του δερματολόγου σας, μην ξεχνάτε την αντηλιακή προστασία, το πιο ισχυρό και ταυτόχρονα απλό όπλο μας στην πρόληψη της γήρανσης. Η χρήση αντηλιακής προστασίας επιβάλλεται ακόμα και τους χειμερινούς μήνες!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα Δερματολογικά Ιατρεία του Ομίλου Affidea (CityMed Αθηνών, CityMed Θεσσαλονίκης, Αθήνα, Περιστέρι, Ηράκλειο Κρήτης).

Σχετικά Άρθρα

1

6 Δεκεμβρίου, 2021

Δερματολογικές θεραπείες πριν τις γιορτές

Το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, σε συνδυασμό με την χρήση μάσκας αφυδατώνουν κι ερεθίζουν το δέρμα μας. Οι Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι του Ομίλου Affidea Δρ. Ευγενία Καλογεροπούλου και Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη αναλύουν θεραπείες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στα ιατρεία μας ώστε το δέρμα να φαίνεται νεανικό, λαμπερό και […]