Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και κορωνοϊού με ένα ραντεβού - Affidea Ελλάδος

11 Νοεμβρίου, 2021

Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και κορωνοϊού με ένα ραντεβού

Η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της Υγείας μας. Ιδιαίτερα μάλιστα, όπως αναμένεται την προσεχή περίοδο, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί την λοίμωξη COVID-19.

Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης με προτεραιότητα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Είναι  σημαντική  η έγκαιρη και ταχεία διάγνωση στα αρχικά στάδια της νόσου ανάμεσα στον ιό της γρίπης και του SARS-CoV-2, σε παιδιά και ενήλικες, καθώς θα δώσει τη δυνατότητα στον κλινικό ιατρό να μπορέσει να καθοδηγήσει θεραπευτικά τον πάσχοντα.

Πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε;

Ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, σύμμαχος απέναντι σε όλες τις παθήσεις των ασθενών, προσφέρει ολοκληρωμένο πακέτο ανίχνευσης εποχικής γρίπης και κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου γρίπης για τα  στελέχη Α και Β με εξέταση ρινοφαρυγγικού εκκρίματος και τεστ ανίχνευσης αντιγόνου  έναντι του ιού SARS-CoV-2 (Rapid test) στην ειδική τιμή των 18€.

Ο ταυτόχρονος έλεγχος γρίπης και κορωνοϊού εξετάζει, αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2 και Influenza A/B, με αποτελέσματα διαθέσιμα σε 30-45 λεπτά, επιτρέποντας ολοκληρωμένες συστάσεις θεραπείας. Ο έλεγχος αντιγόνων θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες  5 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, καθώς μετά την 5η ημέρα η ευαισθησία των μεθόδων μειώνεται.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας, από έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της Affidea ανά την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

1

11 Νοεμβρίου, 2021

Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και κορωνοϊού με ένα ραντεβού

Η έξαρση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της Υγείας μας. Ιδιαίτερα μάλιστα, όπως αναμένεται την προσεχή περίοδο, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί την λοίμωξη COVID-19. Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των μέτρων […]