Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και SARS-CoV-2 - Affidea Ελλάδος

25 Νοεμβρίου, 2020

Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και SARS-CoV-2

Η έξαρση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της υγείας. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αναμένεται πως κατά την προσεχή περίοδο, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο από κορωνοïό-2019 (COVID-19).

Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης με προτεραιότητα τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Στόχος είναι η μείωση των πιθανοτήτων ταυτόχρονης προσβολής και με τους δύο ιούς, που μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση των ασθενών -μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο-, καθώς και η μείωση του φόρτου των υπηρεσιών υγείας και ειδικότερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα σε μια ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση.

Πώς μπορούμε όμως να προφυλαχτούμε;

Η Affidea, σύμμαχος απέναντι στις παθήσεις των ασθενών, προτείνει ολοκληρωμένο πακέτο εξετάσεων διαγνωστικού ελέγχου εποχικής γρίπης και κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, το πακέτο περιλαμβάνει εξέταση ρινοφαρυγγικού εκκρίματος με ταχεία μέθοδο για το στέλεχος της Γρίπης Α (Rapid test αντιγόνου Η1Ν1) και του αντιγόνου του SARS-CoV-2 (Rapid test).

Ο ταυτόχρονος έλεγχος κορωνοϊού και γρίπης σε ένα ραντεβού εξετάζει αξιόπιστα και γρήγορα, άτομα που είναι ύποπτα για SARS-CoV-2 και H1N1, με αποτελέσματα έτοιμα σε 30-45 λεπτά, επιτρέποντας ενημερωμένες αποφάσεις θεραπείας. Ο έλεγχος αντιγόνων θα πρέπει να γίνεται μέσα στις πρώτες 7 ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Μετά την 7η ημέρα η ευαισθησία των μεθόδων μειώνεται.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας, από έμπειρο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό στα διαγνωστικά κέντρα της Affidea, ανά την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί.

Η Affidea, πάντα πιστή στο όραμα και στις αξίες της, παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιοτικής στάθμης για όλους, εντάσσοντας τις προσφορές στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

Σχετικά Άρθρα

1

25 Νοεμβρίου, 2020

Διαγνωστικός έλεγχος εποχικής γρίπης και SARS-CoV-2

Η έξαρση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού επανέφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για λήψη περαιτέρω μέτρων προστασίας της υγείας. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αναμένεται πως κατά την προσεχή περίοδο, ο ιός της γρίπης θα κυκλοφορήσει παράλληλα με τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο από κορωνοïό-2019 (COVID-19). Αυτή η ιδιαίτερη συγκυρία απαιτεί την πιο πλήρη εφαρμογή […]