Η Affidea στέκεται δίπλα στην Ουκρανία - Affidea Ελλάδος

10 Μαρτίου, 2022

Η Affidea στέκεται δίπλα στην Ουκρανία

Είμαστε βαθιά προβληματισμένοι με την κατάσταση στην Ουκρανία και θα θέλαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ως εταιρεία δεσμευόμαστε να προσφέρουμε έμπρακτη υποστήριξη στις χώρες όπου έχουμε παρουσία, μέσω ενός πολύπλευρου πλάνου δράσης, για να βοηθήσουμε τον λαό της Ουκρανίας σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κατάσταση.

Προσφέρουμε δωρεές σε ιατρικό υλικό, φάρμακα και κιτ πρώτων βοηθειών στον Ερυθρό Σταυρό και άλλα ανθρωπιστικά ιδρύματα, από την Affidea Ρουμανίας, Πολωνίας και Λιθουανίας. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε η πρώτη αποστολή στην Ουκρανία: ένα ασθενοφόρο με υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό στάλθηκε από τη Λιθουανία, όπου οι συνάδελφοί μας για αυτή τη δράση ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Ένωση Λιθουανικών Οργανισμών Ιδιωτικής Υγείας και τον Οργανισμό Υποστήριξης της Ουκρανίας.

Προσφέρουμε δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους Ουκρανούς που έρχονται στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κροατία, τη Λιθουανία και τη Βοσνία. Οι ομάδες μας στην Affidea Ουγγαρίας και Πολωνίας συγκεντρώνουν αναλώσιμα, ρούχα, προϊόντα υγιεινής και προμήθειες τροφίμων. Το πρώτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ήδη σταλεί από την Ουγγαρία στα σύνορα για να χρησιμοποιηθεί από τους Ουκρανούς πολίτες που φτάνουν μέσω των συνοριακών σημείων διέλευσης.

Τα τηλεφωνικά μας κέντρα στην Πολωνία και τη Ρουμανία θα έχουν λειτουργία στην ουκρανική γλώσσα για την υποστήριξη των πολιτών από την Ουκρανία που έρχονται σε αυτές τις χώρες.

Επιπλέον δημιουργήσαμε έναν Τραπεζικό Λογαριασμό σε επίπεδο Ομίλου όπου συγκεντρώνονται χρήματα τα οποία θα δοθούν στον Ερυθρό Σταυρό για την υποστήριξη της Ουκρανίας. Ανάλογα με το ποσό που θα συγκεντρωθεί, η Affidea παγκοσμίως θα προσφέρει μέχρι 100.000 ευρώ.

Αυτό πρεσβεύουμε ως εταιρεία και αυτό κάνουμε – βοηθάμε τους ανθρώπους και στεκόμαστε δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές. Η ενσυναίσθηση και η συμπόνια είναι βαθιά ενσωματωμένες στις αξίες μας.