Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ - Affidea Ελλάδος

24 Οκτωβρίου, 2020

Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η καλύτερη αρχή για μία σωστή πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού είναι η σωστή ενημέρωση για το ποιες εξετάσεις και κάθε πότε πρέπει να γίνονται αυτές. Όπως συμβουλεύει ο κ. Χρήστος Λούμπιας, Χειρουργός Μαστού & Ειδικός Μαστολόγος του Ομίλου Affidea, υπάρχουν 4 βασικές προληπτικές εξετάσεις για το μαστό που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει, αλλά και μια σειρά από εξειδικευμένες εξετάσεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, υπάρχουν σημεία τα οποία πρέπει να γνωρίζει και να ελέγχει πάνω στο μαστό της, θωρακίζοντας κατά το δυνατόν από νεαρή ηλικία τον οργανισμό της απέναντι στον καρκίνο του μαστού.

  1. ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ, δηλαδή ψηλάφηση των μαστών από την ίδια τη γυναίκα από την ηλικία των 20 ετών σε μηνιαία βάση και ιδανικά την 7η – 8η ημέρα του κύκλου.
  2. ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΜΑΣΤΩΝ, εξέταση εκλογής για ηλικίες από 30 ετών και άνω και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ιατρού μας.
  3. ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ, εξέταση εκλογής, συστήνεται στα 35 η πρώτη Μαστογραφία αναφοράς και εν συνεχεία και αν δεν υπάρχει διαφορετική ιατρική οδηγία στην ηλικία των 40 ετών. Από την ηλικία των 40 και μετά η μαστογραφία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Από την ηλικία των 40 ετών ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού περιλαμβάνει Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα μαστών, Κλινική  Εξέταση, Ψηλάφηση μαστών από Ειδικό Ιατρό Μαστού.
  4. ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ – ΨΗΛΑΦΗΣΗ από Ειδικό Ιατρό Μαστού.

Δείτε με μία ματιά στον παρακάτω πίνακα, ποιες εξετάσεις και κάθε πότε πρέπει να γίνονται για σωστή πρόληψη απέναντι στον καρκίνο του μαστού.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

1

24 Οκτωβρίου, 2020

Η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η καλύτερη αρχή για μία σωστή πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού είναι η σωστή ενημέρωση για το ποιες εξετάσεις και κάθε πότε πρέπει να γίνονται αυτές. Όπως συμβουλεύει ο κ. Χρήστος Λούμπιας, Χειρουργός Μαστού & Ειδικός Μαστολόγος του Ομίλου Affidea, υπάρχουν 4 βασικές προληπτικές εξετάσεις για το μαστό που κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει, […]