Υγεία για όλους τους πολίτες, η υγεία του αύριο - Affidea Ελλάδος

3 Απριλίου, 2023

Υγεία για όλους τους πολίτες, η υγεία του αύριο

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου κι έρχεται να μας υπενθυμίσει την σημασία που έχουν τα ζητήματα υγείας για την ανθρωπότητα. Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ θέματα όπως η πρόληψη των ασθενειών, η αποτελεσματική θεραπεία και η προαγωγή της καλής υγείας, καθώς επίσης το δικαίωμα στην Υγεία είναι θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου. Για τον λόγο αυτό η 7η Απριλίου είναι μια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι όλοι και όλες αξίζουμε να έχουμε πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, όπου και όποτε χρειάζεται.

Για εμάς στην Affidea, η ημέρα αυτή είναι όμως και μια πολύτιμη ευκαιρία να αναλογιστούμε τα επιτεύγματά μας, αλλά και να θέσουμε βιώσιμους στόχους για το μέλλον.

Χαράσσοντας σταθερά μια αναπτυξιακή τροχιά, όραμά μας στην Affidea είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μέσα από καινοτόμες και προσβάσιμες υπηρεσίες υγείας. Η ένταξη της Affidea ως πρώτης ιδιωτικής εταιρείας υγείας στον Εθνικό Ψηφιακό Φάκελο Υγείας αποτελεί άλλωστε ένα ακόμη ορόσημο για την εταιρεία, που επιταχύνει την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της με καινοτόμα εργαλεία και πρακτικές.

Παράλληλα εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα κλινικής διακυβέρνησης, γεγονός που αναβαθμίζει το ταξίδι του εξεταζόμενου στα κέντρα μας, ενισχύοντας την ασφάλειά του. Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea αποτελούν τα μοναδικά ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα που  βραβεύονται με 5 αστέρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR) από πλευράς ακτινοπροστασίας και κατατάσσονται στη λίστα ‘Wall of Stars μαζί με την «αφρόκρεμα» των ιατρικών κέντρων της Ευρώπης.

Η απόκτηση της εν λόγω πιστοποίησης είναι απόδειξη ότι η Affidea καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις και τα κριτήρια του προτύπου, με την εφαρμογή αυστηρών μέτρων ακτινοπροστασίας και συγκεκριμένα με το πρόγραμμα Dose Excellence, το οποίο μας επιτρέπει να ελέγχουμε τη δόση ακτινοβολίας σε κάθε εξέταση αξονικής τομογραφίας, μια πρωτοβουλία που εκτιμάται από τους εξεταζόμενους αλλά και την ιατρική κοινότητα.

Υψηλή προτεραιότητα έχει επίσης και η ευαισθητοποίησή μας στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, υιοθετώντας πράσινες πολιτικές σε όλο το φάσμα της λειτουργίας μας όπως αναβάθμιση κτιρίων και υποδομών, χρήση cloud computing, μείωση στην χρήση χαρτιού με paperless διαδικασίες, όπως η ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων.

Για όλα τα παραπάνω είμαστε περήφανοι και παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους μας να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους και όλες, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Η αμοιβαιότητα στις σχέσεις μας με γιατρούς και εξεταζόμενους/ες, η πίστη και η αφοσίωση σε ό,τι κάνουμε, η συνεχής πρόοδος μέσα από νέες ιδέες και καινοτομία είναι τα δομικά χαρακτηριστικά μας, οι αξίες που κάνουν τον Όμιλο Affidea να ξεχωρίζει και να δημιουργεί διαχρονικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που τον επιλέγουν για την υγεία τους.

 

Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος

Η παραπάνω τοποθέτηση δημοσιεύθηκε στον Ελεύθερο Τύπο, 8-9 Απριλίου 2023.