Κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας της Affidea που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής - Affidea Ελλάδος

31 Αυγούστου, 2022

Κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας της Affidea που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής

Ο αριθμός των ατόμων που χρειάζονται φροντίδα στο σπίτι έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία δεκαετία, καθώς έχει σημειωθεί αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων, έχει ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις υπηρεσίες υγείας που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο οικείο περιβάλλον των ασθενών, αλλά και γιατί σε πολλές περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η μείωση του χρόνου νοσηλείας των ασθενών στα νοσοκομεία, λόγω και των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Εξάλλου, έχει αποδειχθεί ότι ο ασθενής ο οποίος νοσηλεύεται στο σπίτι του, αντιμετωπίζει καλύτερα την ασθένειά του, εφαρμόζει ευκολότερα τα θεραπευτικά του σχήματα, ενώ η ψυχική του ισορροπία ανακτάται ευκολότερα.

Ο Όμιλος Affidea δίνει τη δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων διαγνωστικού και προληπτικού ελέγχου και εκτός των διαγνωστικών κέντρων, στον χώρο των πολιτών. Με ένα απλό τηλεφώνημα το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της Affidea φτάνει στην πόρτα σας και παρέχει την εξατομικευμένη φροντίδα που κάθε εξεταζόμενος χρειάζεται. Πλέον, οι αιμοληψίες, τα τεστ ανίχνευσης COVID-19 (PCR & Rapid), αλλά και μια ευρεία γκάμα διαγνωστικών εξετάσεων, όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, holter ρυθμού και πίεσης κ.ά., πραγματοποιούνται με αξιοπιστία, σε άτομα που χρήζουν ελέγχου ή επιπλέον θεραπείας, μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό οι ασθενείς να λαμβάνουν φροντίδα στο σπίτι;

Η παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης κατ’ οίκον διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όχι μόνο με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων στη μάχη κατά του κορωνοϊού, αλλά και στη διαχείριση περιστατικών κάθε είδους πάθησης, προκειμένου να μην καταλήγουν στα δημόσια νοσοκομεία και τα επιβαρύνουν.

Οι ασθενείς που επιλέγουν να λαμβάνουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους, κάνοντας χρήση των εξωτερικών υπηρεσιών της Affidea, μπορούν να διενεργούν με ασφάλεια τις εξετάσεις τους. Είτε αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες είτε ταλαιπωρούνται από οξείες παθήσεις, οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν μια σειρά από ιατρικές υπηρεσίες που μέχρι προσφάτως γίνονταν αποκλειστικά σε δημόσιες και ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες και σε διαγνωστικά κέντρα. Έτσι, καταφέρνουν να παραμένουν για εξετάσεις ή νοσηλεία στο σπίτι, αποφεύγοντας πολύωρες αναμονές, άσκοπες μετακινήσεις και κοστοβόρες εισαγωγές.

Και μπορεί αυτομάτως, όταν μιλάμε για φροντίδα στο σπίτι, να σκεφτόμαστε τα άτομα τρίτης ηλικίας ή τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Εντούτοις, υπάρχουν πολλές ακόμη ομάδες που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν πλήρως και χρειάζονται τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.  Για παράδειγμα, έγκυες υψηλού κινδύνου που πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως τις κινήσεις τους, ογκολογικοί ασθενείς, παιδιά με προβλήματα υγείας, ασθενείς σε προεγχειρητικό και μετεγχειρητικό στάδιο, μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες για να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους.

Οι πιο ευάλωτοι ασθενείς δε, κυρίως ανοσοκατασταλμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες ή ασθενείς σε προχωρημένη ηλικία, έχουν επιπλέον σημαντικό όφελος διότι με τη νοσηλεία στο σπίτι ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις ή περαιτέρω ανεπιθύμητες επιπλοκές.

Επιπροσθέτως, οι ασθενείς που επιλέγουν τις κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας, καθώς και οι συγγενείς τους εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη παρακολούθηση και την ενημέρωση του θεράποντος ιατρού. Το γεγονός αυτό ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας που αισθάνονται οι ασθενείς, καθώς νιώθουν περισσότερο αυτόνομοι, ενώ μπορούν να έχουν μία ομαλή μετάβαση στην καθημερινότητά τους, συνεχίζοντας στον χώρο τους το πρόγραμμα νοσηλείας τους. Παράλληλα, έχουν δίπλα τους την οικογένειά τους, γεγονός πολύ σημαντικό για να βελτιωθεί και η ψυχική τους διάθεση, διευκολύνοντας κατ’ επέκταση την ανάρρωσή τους.

Ποιες είναι οι ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στο σπίτι;

Οι κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας περιλαμβάνουν τόσο διαγνωστικές εξετάσεις όσο και θεραπείες οι οποίες διενεργούνται ή εφαρμόζονται με απόλυτη ιατρική εγκυρότητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Ο θεράπων ιατρός έχει τον πρώτο λόγο, καθώς εκείνος καθορίζει τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής για να βελτιωθεί η υγεία του. Με βάση τις οδηγίες και υποδείξεις του το εξειδικευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της υπηρεσίας επικοινωνεί διαρκώς μαζί του, παρέχοντας ολοκληρωμένη φροντίδα σε κάθε ασθενή. Συνεπώς, η «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» της Affidea δρα υποστηρικτικά στη θεραπεία που έχει συστήσει ο θεράπων ιατρός του ασθενούς. Έπειτα, ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων της υπηρεσίας επισκέπτονται τους ασθενείς στο δικό τους χώρο με τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν κατ’ οίκον μια σειρά από ιατρικές πράξεις.

Οι πιο συχνές διαγνωστικές διαδικασίες που διενεργούνται στο σπίτι των ασθενών είναι οι εξετάσεις αίματος και η συλλογή ούρων με τη μέθοδο του καθετηριασμού, η τοποθέτηση και αλλαγή ουροκαθετήρα, ο υποκλυσμός, η λήψη ζωτικών σημείων (πίεση, μέτρηση σακχάρου, θερμοκρασία), η αναρρόφηση τραγχειοβρογχικών εκκρίσεων, η πρόληψη και φροντίδα κατακλίσεων, η ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκων, τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα, holter ρυθμού και πίεσης, triplex, τα υπερηχογραφήματα, η φυσιοθεραπεία και η ψηφιακή καταγραφή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου (Snore Check).

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του επιστημονικού προσωπικού επιτρέπει την διασφάλιση της ορθής επιστημονικής προσέγγισης σε κάθε περιστατικό, σε συνδυασμό με τις εμπλουτισμένες χάρη στην εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας γνώσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις μπορούν να εκτελεστούν ιδιωτικά ή με χρήση παραπεμπτικού ΕΟΠΥΥ.

Κατ’ Οίκον Αιμοληψία και ο ρόλος του προληπτικού Checkup

Συχνά, η ύπαρξη προβλημάτων υγείας ή άλλοι λόγοι μπορεί να μην σας επιτρέπουν να επισκεφθείτε ένα διαγνωστικό κέντρο για να πραγματοποιήσετε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις υγείας. Η δυνατότητα για  εξετάσεις αίματος στο σπίτι είναι η ιδανική υπηρεσία για να παρακολουθείτε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός σας. Άλλωστε, ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κομμάτι της πρόληψης είναι το ετήσιο check-up, που πραγματοποιείται κυρίως με σκοπό να εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν έγκαιρα διάφορα θέματα υγείας, προτού μετατραπούν σε σοβαρά προβλήματα, ή ακόμη και στο πλαίσιο ελέγχου της πορείας ενός συγκεκριμένου ζητήματος υγείας, καθώς και για να διαπιστωθεί αν η φαρμακευτική αγωγή που ήδη λαμβάνεται από τον ασθενή λειτουργεί ή χρήζει αλλαγής. Σε κάθε περίπτωση, οι αιματολογικές εξετάσεις είναι ο έλεγχος που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ! Η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα και τα τελευταία χρόνια, με την έξαρση της πανδημίας παγκοσμίως, μάθαμε να την φροντίζουμε και να την προσέχουμε ολοένα περισσότερο.

 

Εξετάσεις στον χώρο εργασίας

 Ο Όμιλος Affidea, θέλοντας να εξυπηρετήσει τους εργαζόμενους, παρέχει τη δυνατότητα σε εταιρείες για ομαδικές αιμοληψίες ή άλλες δειγματοληψίες στον χώρο εργασίας ή σε όποιον άλλο χώρο υποδείξει ο ενδιαφερόμενος. Κατανοώντας ότι σήμερα ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος, αλλά η διασφάλιση της υγείας του προσωπικού σας είναι προτεραιότητα για εσάς, η εξειδικευμένη ομάδα της Affidea είναι δίπλα σας για να σχεδιάσει το πρόγραμμα υγείας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας. Το έμπειρο προσωπικό με την κινητή μονάδα δειγματοληψίας της Affidea σας επισκέπτεται στον χώρο σας, σε συνεννόηση με το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ή τον ιατρό εργασίας, σε προκαθορισμένη ώρα και ημέρα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών και προληπτικών ελέγχων.

Τεστ COVID-19 κατ’ οίκον

 Ο Όμιλος Affidea, συμβάλλοντας στην προστασία της Δημόσιας Υγείας από τη μετάδοση της νόσου COVID-19, πραγματοποιεί το σύνολο των τεστ ανίχνευσης κατ’ οίκον και στον χώρο σας, χρησιμοποιώντας τις διεθνώς αναγνωρισμένες μεθόδους αναφοράς με πιστοποιημένα αντιδραστήρια (CE–IVD). Η Affidea βρίσκεται στο πλευρό των εξεταζομένων, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις που συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας και στην καλύτερη εξυπηρέτησή τους, με το δυναμικό και τον εξοπλισμό που διαθέτει, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την υγεία των εξεταζόμενων και του προσωπικού. Η κινητή μονάδα δειγματοληψίας της Affidea σας επισκέπτεται στο σπίτι σας την προκαθορισμένη ώρα. Το προσωπικό τηρεί αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας και είναι εξειδικευμένο στις δειγματοληψίες για τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο σπίτι, Mοριακό (τεστ PCR) – Rapid τεστ Αντιγόνου COVID-19.

Πώς να κλείσετε ραντεβού

Οι υπηρεσίες κατ’οίκον της Affidea απευθύνονται σε όλους: παιδιά, οικογένειες, ηλικιωμένους, εργαζόμενους εταιρειών, συλλόγους, αθλητές. Για τις προετοιμασίες των εξετάσεων μπορείτε να ενημερωθείτε κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής σας επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας. Για την «Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» της Affidea μπορείτε να καλείτε καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 23.00, στο 216 900 53 13 ή να επικοινωνείτε μέσω email: homecare@affidea.com για το νομό Αττικής.