Μαγνητικός τομογράφος ανοιχτού τύπου για άκρα στην Affidea Κρήτης - Affidea Ελλάδος

17 Απριλίου, 2018

Μαγνητικός τομογράφος ανοιχτού τύπου για άκρα στην Affidea Κρήτης

Αποκλειστικά στην Κρήτη, από την Affidea Κρήτης στο Ηράκλειο, o νέος μαγνητικός τομογράφος ανοιχτού τύπου τρίτης γενιάς ESAOTE O-Scan με τεχνολογία eXP, ειδικός για μυοσκελετικές εξετάσεις άνω και κάτω άκρων.

Ο O-Scan είναι ένας εξειδικευμένος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τον κατασκευαστικό οίκο Ιταλίας ESAOTE στην τεχνολογία της μαγνητικής τομογραφίας. Σχεδιάστηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των μυοσκελετικών εξετάσεων άνω και κάτω άκρων (αγκώνα, άκρα χειρός, άκρα ποδός, γονάτου, αστραγάλου). Σε σχέση με τους παραδοσιακούς μαγνητικούς τομογράφους, ο O-Scan χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο κρεβάτι ασθενούς, παρέχει στους χειριστές προσβασιμότητα για τον εύκολο χειρισμό και επικέντρωση του ασθενούς στο κέντρο του μαγνητικού πεδίου.

Η Affidea προχώρησε στην περαιτέρω αναβάθμιση του μηχανήματος ενσωματώνοντας την τεχνολογία eXP Technology με σκοπό να βελτιστοποιήσει την απόδοση όλου του συστήματος τόσο σε ταχύτητα, όσο και σε ποιότητα εικόνας. Η αναβάθμιση αυτή προσφέρει τη δυνατότητα εκτέλεσης εξετάσεων σε ασθενείς με πρόσθετα μέλη (λάμες, βίδες κ.ά.) και υπό συνθήκες σε ασθενείς που φέρουν ενσωματωμένο βηματοδότη (σε συμφωνία με την ταυτότητα του βηματοδότη).

 

Πλεονεκτήματα εξέτασης με τον μαγνητικό τομογράφο ανοιχτού τύπου τρίτης γενιάς ESAOTE O-Scan 

–          Δεν υπάρχει κλειστοφοβία
–          Ο χρόνος της εξέτασης δεν διαρκεί περισσότερο από ότι στον κλασικό μαγνητικό τομογράφο κλειστού τύπου 1,5 Τ ή και λιγότερο, εάν χρησιμοποιείται η λειτουργία του ISOTROPIC που είναι χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου μηχανήματος, ανάλογα με την κλινική εικόνα του ασθενούς
–          Δίνει την δυνατότητα εκτέλεσης μαγνητικής τομογραφίας με κίνηση σε πραγματικό χρόνο

Σχετικά Άρθρα

1

17 Απριλίου, 2018

Μαγνητικός τομογράφος ανοιχτού τύπου για άκρα στην Affidea Κρήτης

Αποκλειστικά στην Κρήτη, από την Affidea Κρήτης στο Ηράκλειο, o νέος μαγνητικός τομογράφος ανοιχτού τύπου τρίτης γενιάς ESAOTE O-Scan με τεχνολογία eXP, ειδικός για μυοσκελετικές εξετάσεις άνω και κάτω άκρων. Ο O-Scan είναι ένας εξειδικευμένος μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από τον κατασκευαστικό οίκο Ιταλίας ESAOTE στην τεχνολογία της […]