Mural κατά του άγχους και της αγωνίας των εξεταζόμενων στην Affidea - Affidea Ελλάδος

14 Ιουνίου, 2019

Mural κατά του άγχους και της αγωνίας των εξεταζόμενων στην Affidea

Ο Όμιλος Affidea καταφέρνει να συνδυάζει το μοντέρνο design και την απαράμιλλη αισθητική στις κομψές εγκαταστάσεις των ιατρικών μονάδων του, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και την αξιοπιστία των ιατρικών αποτελεσμάτων. Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει ενσωματώσει την πρακτική της εικαστικής τοιχογραφίας (mural) στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του, με στόχο να βελτιώσει την συνολική εμπειρία των εξεταζόμενων από την επίσκεψη και παραμονή τους στα διαγνωστικά κέντρα του, σε συνδυασμό με τις κορυφαίου επιπέδου, υψηλής ποιοτικής στάθμης και αξιοπιστίας πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας για όλους.

«Το concept για την εισαγωγή της εικαστικής τοιχογραφίας ως βέλτιστης πρακτικής από την Affidea είναι αφενός να δώσουμε το βήμα σε νέους δημιουργούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και αφετέρου να επικοινωνήσουμε τη φιλοσοφία και τις αξίες μας με έναν διαφορετικό τρόπο εντός των κέντρων μας. Στόχος μας είναι οι δημιουργίες αυτές να αποτελέσουν σημεία προσέλκυσης ενδιαφέροντος για τους εξεταζόμενους, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα χαλαρωτικό, οικείο κλινικό περιβάλλον που να μειώνει το άγχος και την αγωνία τους, τονίζοντας παράλληλα τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα μας», εξηγεί ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Υποδομών της Affidea Ελλάδος, Μιχάλης Τορνάρης.

Άποψη χώρου αναμονής από Affidea Αθηνών (περιοχή Χίλτον).

Η σύλληψη και δημιουργία των επίτοιχων εικαστικών είναι της Ναταλίας Μαυρωτά, η οποία φιλοτέχνησε μια σειρά πρωτότυπων έργων αποκλειστικά για την Affidea, κάνοντας μια απόπειρα να αφηγηθεί τις αξίες του Ομίλου για τη χαρά της ζωής, την ευεξία και τον άνθρωπο. Η πρώτη μεγάλη τοιχογραφία δημιουργήθηκε για το διαγνωστικό κέντρο της Affidea στην Κηφισιά, ακολούθησε το πολυϊατρείο Αθηνών (περιοχή Χίλτον) και η Θεσσαλονίκη, ενώ σειρά έχουν τα υπόλοιπα κέντρα σε όλη την Ελλάδα.

«Στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου είναι να δημιουργηθεί σε κάθε Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea πανελλαδικά, ένα μοναδικό περιβάλλον άνεσης, ασφάλειας και αισθητικής, στην υπηρεσία της υγείας των εξεταζόμενων, προκειμένου να προσφέρει το κάθε ένα από αυτά την καλύτερη δυνατή φροντίδα πρόληψης και προαγωγής της υγείας» επισημαίνει ο κ. Τορνάρης.

Άποψη χώρου από Affidea Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία του Ομίλου στηρίζεται στην ιδέα ότι “πάνω από όλα είναι η υγεία”, μία ιδέα που καθοδηγεί τους ανθρώπους του καθημερινά και πάνω στην οποία χτίζει τις υπηρεσίες του. Η ικανοποίηση όλων των εξεταζόμενων που αναζητούν και εμπιστεύονται τις υπηρεσίες του, αποτελεί για αυτόν προτεραιότητα.

Σχετικά Άρθρα

1

14 Ιουνίου, 2019

Mural κατά του άγχους και της αγωνίας των εξεταζόμενων στην Affidea

Ο Όμιλος Affidea καταφέρνει να συνδυάζει το μοντέρνο design και την απαράμιλλη αισθητική στις κομψές εγκαταστάσεις των ιατρικών μονάδων του, με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία αιχμής και την αξιοπιστία των ιατρικών αποτελεσμάτων. Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, έχει ενσωματώσει την πρακτική της εικαστικής τοιχογραφίας (mural) στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του, με στόχο να βελτιώσει την συνολική […]