Νέος Ψηφιακός Μαστογράφος τεχνολογίας 3D στο Διαγνωστικό Κέντρο Affidea Πειραιά - Affidea Ελλάδος

5 Δεκεμβρίου, 2022

Νέος Ψηφιακός Μαστογράφος τεχνολογίας 3D στο Διαγνωστικό Κέντρο Affidea Πειραιά

Ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, έχοντας στο επίκεντρο τη φροντίδα της γυναίκας, προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας σε ένα πιστοποιημένο ασφαλές περιβάλλον. Αναγνωρίζοντας την σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού, πρωτοπορεί και επενδύει σε ψηφιακούς μαστογράφους τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας την μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια στις γυναίκες που την επιλέγουν, είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Στο διαγνωστικό κέντρο Affidea Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 60) ξεκίνησε να λειτουργεί ο υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος τεχνολογίας 3D – τρισδιάστατης απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση, εξοπλισμένος με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για την βέλτιστη απεικόνιση των μαστών, διαθέτοντας ταυτόχρονα εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και στην πυκνότητα των μαστών.

Ο ψηφιακός μαστογράφος Senographe Pristina παρέχει εξαιρετικά ακριβείς και αναλυτικές απεικονίσεις με την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε η εξεταζόμενη να νιώθει περισσότερο άνετα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Καθώς ο ανιχνευτής είναι λεπτότερος και με στρογγυλοποιημένες άκρες, οι εξεταζόμενες βιώνουν μεγαλύτερη άνεση μέσα από την μικρότερη επαφή του μηχανήματος με το γυμνό τους σώμα.

Επιπλέον ο σχεδιασμός του αλλάζει τον τρόπο που τοποθετείται η εξεταζόμενη. Αντί της έκτασης των χεριών στα χερούλια, κάτι που καταπονεί τους θωρακικούς μύες και επιδρά στην ποιότητα της εικόνας, οι εξεταζόμενες μπορούν πλέον να γείρουν άνετα στα στηρίγματα των βραχιόνων, χαλαρώνοντας τους μύες τους και απλοποιώντας την τοποθέτηση, την συμπίεση και την διαδικασία της απεικόνισης.

Η ψηφιακή μαστογραφία αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τον πρώιμο εντοπισμό του καρκίνου του μαστού. Όμως, για πολλές γυναίκες, ο κύριος λόγος που δεν προγραμματίζουν την μαστογραφία είναι ο φόβος και η δυσφορία κατά την εξέταση. Στην Affidea αυτή η σύγχρονη φιλοσοφία της τοποθέτησης αποτελεί μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, στοχεύοντας στον περιορισμό του άγχους που βιώνουν οι εξεταζόμενες και την μετατροπή της μαστογραφίας σε μία περισσότερο θετική εμπειρία.