Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντρών, στις 19 Νοεμβρίου, ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και παρέχει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου του προστάτη σε προνομιακή τιμή για όλο τον Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, η προσφορά περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο), Free PSA και Ratio στην τιμή των 15€.
Πρόκειται για εργαστηριακές εξετάσεις αίματος οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Για τις παραπάνω εξετάσεις δεν απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού ή ραντεβού.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί ανά την Ελλάδα.
Εσείς ελέγξατε τον προστάτη σας;
Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άντρες (1 στους 4), ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα σε άντρες άνω των 50 ετών.
Η νόσος συνήθως αναπτύσσεται αργά και δεν παρουσιάζει συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λόγω του ασυμπτωματολογικού χαρακτήρα της νόσου, καθώς και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού, ο έλεγχος του προστάτη πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών και μετά.
Η Ημέρα των Αντρών είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Ας μην ξεχάσουμε να τους ευχηθούμε «Χρόνια Πολλά» και φυσικά να τους υπενθυμίσουμε να φροντίζουν την υγεία τους. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα!