Πλήρης πνευμονολογικός έλεγχος στην Affidea Περιστερίου με αφορμή την Ημέρα Καπνίσματος - Affidea Ελλάδος

5 Μαΐου, 2021

Πλήρης πνευμονολογικός έλεγχος στην Affidea Περιστερίου με αφορμή την Ημέρα Καπνίσματος

Το κάπνισμα είναι η πρώτη δυνάμενη να προληφθεί αιτία νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από το κάπνισμα περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Το κάπνισμα όχι μόνο μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά οδηγεί σε παθήσεις που προκαλούν σημαντικές αναπηρίες.

Ο καρκίνος του πνεύμονα ως συνέπεια του τσιγάρου είναι ο συχνότερος καρκίνος στους Έλληνες άνδρες και ο δεύτερος συχνότερος μετά του μαστού στις Ελληνίδες. Οι Έλληνες δυστυχώς έχουμε την πρωτιά στην Ευρώπη σε θανάτους σε νεαρή σχετικά ηλικία εξαιτίας του καπνίσματος.

Επιπλέον, το κάπνισμα είναι παράγοντας κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά, ενώ προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Επιδεινώνει το άσθμα, είτε στους ίδιους τους καπνιστές είτε στους παθητικούς καπνιστές, ενώ τα παιδιά που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης λοίμωξης του αναπνευστικού, πνευμονίας και βρογχίτιδας. Επίσης, οι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από τoν κορωνοϊό και τις επιπλοκές του. Το 90% των κρουσμάτων της COVID-19 σε νέους ανθρώπους στην Ελλάδα αφορά καπνιστές.

Η σημασία της έγκυρης διάγνωσης στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα και των παθήσεων του αναπνευστικού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31/05), στην Affidea Περιστερίου προσφέρεται ολοκληρωμένος πνευμονολογικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή για όλο τον Μάιο. Ο πνευμονολογικός έλεγχος απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να κάνουν ένα εξειδικευμένο έλεγχο, ώστε να έχουν μια βασική εκτίμηση για τη συνολική κατάσταση της υγείας τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νεότερο ή και μεγαλύτερης ηλικίας πληθυσμό που δεν έχουν ιδιαίτερα ή και γνωστά υποκείμενα νοσήματα, όπως επίσης και από χρόνιους καπνιστές ή και υπέρβαρους.

Συγκεκριμένα, ο πλήρης έλεγχος περιλαμβάνει πνευμονολογική εξέταση, ακτινογραφία θώρακος, πνευμονολογική εκτίμηση, rapid test και σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολής, δηλαδή μέτρηση της αναπνευστικής λειτουργίας. Με αυτό τον τρόπο, ο πνευμονολόγος είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο εξεταζόμενος έχει φυσιολογική αναπνευστική λειτουργία ή αν υπάρχει απόφραξη ή περιορισμός.

Οι καπνιστές θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά από ειδικό πνευμονολόγο. Σήμερα υπάρχουν τρόποι υποβοήθησης και υποστήριξης για την διακοπή καπνίσματος σε πολλά ιδιωτικά, αλλά και δημόσια ιατρεία διακοπής καπνίσματος στα οποία μπορεί να απευθυνθεί ο καπνιστής. Στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος της Affidea Περιστερίου, εξειδικευμένοι πνευμονολόγοι αναλαμβάνουν να βοηθήσουν άτομα που επιθυμούν να κόψουν το κάπνισμα, με εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας.

Μένουμε μακριά από το τσιγάρο, μένουμε υγιείς, προστατεύουμε και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας!

Προγραμματίστε σήμερα το ραντεβού σας στην Affidea Περιστερίου (Θηβών 177), Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 210 5760345, E-mail: peristeri@affidea.com

 

Σχετικά Άρθρα

1

5 Μαΐου, 2021

Πλήρης πνευμονολογικός έλεγχος στην Affidea Περιστερίου με αφορμή την Ημέρα Καπνίσματος

Το κάπνισμα είναι η πρώτη δυνάμενη να προληφθεί αιτία νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από το κάπνισμα περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι. Το κάπνισμα όχι μόνο μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά οδηγεί σε παθήσεις που προκαλούν σημαντικές αναπηρίες. Ο καρκίνος του πνεύμονα ως συνέπεια του τσιγάρου […]