Προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του δέρματος σε προνομιακή τιμή από τα City Med του Ομίλου Affidea - Affidea Ελλάδος

4 Μαΐου, 2023

Προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του δέρματος σε προνομιακή τιμή από τα City Med του Ομίλου Affidea

Το μελάνωμα αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής.

Ο Μάιος, μήνας που αρχίζουμε να φοράμε λιγότερα ρούχα και να εκθέτουμε το δέρμα μας περισσότερο στον ήλιο, έχει καθιερωθεί ως μήνας πρόληψης του καρκίνου του δέρματος. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της έκθεσης στον ήλιο, η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους τρόπους πρόληψης του καρκίνου του δέρματος και η ενθάρρυνση για αυτοεξέταση, έλεγχο δηλαδή του δέρματος για προειδοποιητικά και ύποπτα σημάδια.

Για μία ακόμα χρονιά, τα Δερματολογικά Κέντρα-Laser City Med, μέλος του Ομίλου Affidea, πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης για το μελάνωμα και με γνώμονα τον σωστό έλεγχο με εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής κι έμπειρο ιατρικό προσωπικό σας ενημερώνουν για το μελάνωμα και τους τρόπους παρακολούθησης και έγκαιρης αντιμετώπισής του. Στο πλαίσιο αυτό, για όλο τον Μάιο και τον Ιούνιο προσφέρουν την δερματοσκόπηση σπίλων σε προνομιακή τιμή.

Ο προληπτικός έλεγχος συμβάλλει στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του δέρματος με σκοπό την επιτυχή θεραπεία του. Η πρόληψη επομένως περιλαμβάνει τον συχνό έλεγχο του δέρματος με την αυτοεξέταση και την τακτική επίσκεψη στον δερματολόγο για τον καθιερωμένο κλινικό και δερματοσκοπικό έλεγχο. Η δερματοσκόπηση είναι μία μέθοδος που θέτει τη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος σε πολύ πρώιμο στάδιο με την προϋπόθεση ότι ο δερματολόγος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία.

Στα Δερματολογικά Κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, η προηγμένη τεχνολογία των συστημάτων καταγράφει όλους τους νέους σπίλους (ελιές) και πιθανές μεταβολές σε υπάρχοντες σπίλους χωρίς ακτινοβολία, αποτυπώνει λεπτομερώς και σε βάθος τη δομή τους και βοηθά τον δερματολόγο στη διάγνωση, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα λάθους. Επιπλέον, η ψηφιακή ολόσωμη χαρτογράφηση και δερματοσκόπηση σπίλων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις δύσκολες περιοχές του σώματος, όπου δεν μπορεί κάποιος να παρατηρήσει άμεσα πιθανές μεταβολές στο δέρμα και τους σπίλους του, ώστε να απευθυνθεί έγκαιρα στον εξειδικευμένο δερματολόγο.

Μάθετε περισσότερα για την προστασία του δέρματος στο άρθρο και το video που ακολουθούν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Η Δερματολόγος Αφροδισιολόγος του Ομίλου Affidea Δρ. Ιωάννα Ταμπούρη μίλησε στην εκπομπή του ANT1, «Υγεία πάνω από όλα», για την δερματοσκόπηση και την ψηφιακή χαρτογράφηση σπίλων.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Άρθρα

1

4 Μαΐου, 2023

Προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του δέρματος σε προνομιακή τιμή από τα City Med του Ομίλου Affidea

Το μελάνωμα αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 90% των μελανωμάτων εάν διαγνωστούν έγκαιρα, μπορούν να θεραπευτούν. Τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία 50 χρόνια στις χώρες της Ευρώπης, και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες, εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, […]