Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για άνδρες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη - Affidea Ελλάδος

23 Αυγούστου, 2021

Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για άνδρες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε ειδική τιμή προσφέρει ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, από τις 30 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15/9).

Συγκεκριμένα, η προσφορά προληπτικών εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο),  Free PSA και Ratio στην προνομιακή τιμή των 15 ευρώ.

Η 15η Σεπτεμβρίου είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου στα διαγνωστικά κέντρα της Affidea σε όλη την Ελλάδα.

Οι προσφορές εξετάσεων προληπτικού ελέγχου εντάσσονται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης» του ομίλου Affidea, παραμένοντας πιστός στη δέσμευσή του να παρέχει ολοκληρωμένες πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας για όλους.

 

Εσύ έκανες τον ετήσιο έλεγχο για τον προστάτη σου;

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου των ανδρών άνω των 50 ετών μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη των ανδρών. Οι όγκοι σχηματίζονται αρχικά στο εξωτερικό του προστάτη και στη συνέχεια εξαπλώνονται στους γύρω ιστούς.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, 1 στους 7 άνδρες θα εμφανίσει καρκίνο του προστάτη κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ περισσότεροι από 100.000 άνδρες στον δυτικό κόσμο χάνουν κάθε χρόνο την μάχη με τον καρκίνο του προστάτη, ο οποίος όμως μπορεί να θεραπευτεί στο 70% των περιπτώσεων, εάν διαγνωστεί έγκαιρα.

Καθώς η εν λόγω νόσος δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο, ο προληπτικός έλεγχος καθίσταται επιτακτική ανάγκη για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Λόγω του ασυμπτωματολογικού του χαρακτήρα, αλλά και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού, ο έλεγχος για τον προστάτη πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών.

Στις περιπτώσεις που υπάρχουν συμπτώματα, αυτά είναι μεταξύ άλλων, η συχνή ή επιτακτική ανάγκη ούρησης με διακοπτόμενη ή καθυστερημένη ροή, το αίμα στα ούρα ή στο σπέρμα, η δυσκολία στην ούρηση, η συχνουρία, κυρίως το βράδυ, η ατελής κένωση της κύστης και η επώδυνη εκσπερμάτιση. Παράγοντες που ενοχοποιούνται στην εμφάνισή του είναι η ηλικία, καθώς όσο μεγαλώνει ο άνδρας τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος, το οικογενειακό ιστορικό, αλλά και η κακή και πλούσια σε ζωικά λίπη διατροφή.

 

 

Σχετικά Άρθρα

1

23 Αυγούστου, 2021

Προσφορά εξετάσεων προληπτικού ελέγχου για άνδρες με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη

Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου για άνδρες σε ειδική τιμή προσφέρει ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea, από τις 30 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15/9). Συγκεκριμένα, η προσφορά προληπτικών εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο),  Free PSA και Ratio στην προνομιακή τιμή των 15 ευρώ. Η […]