Ψηφιακή Μαστογραφία - Affidea Ελλάδος

11 Απριλίου, 2022

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η Ψηφιακή Μαστογραφία χρησιμοποιείται ευρέως στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Κλείστε το ραντεβού σας:  https://affidea.gr/forma/book-an-exam/

Ο προληπτικός έλεγχος των μαστών ξεκινά από τη μαστογραφία. Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία έχει συμβάλει στη μείωση της θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30%-40% σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών. Η μαστογραφία μας δίνει τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε πρώιμες μορφές κακοήθειας μικρών διαστάσεων, πολύ πριν γίνουν αντιληπτές με άλλες απεικονιστικές μεθόδους. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε αυξημένες πιθανότητες να επιτύχουμε πλήρη ίαση μέσα από την κατάλληλη θεραπεία.

Η μαστογραφία δεν προλαμβάνει την εμφάνιση του καρκίνου, αλλά βοηθά να ανακαλυφθεί ο καρκίνος έως και 2 έτη νωρίτερα, από τον χρόνο που αυτός θα γινόταν αντιληπτός από τη γυναίκα ή τον ιατρό της. Όσο νωρίτερα διαγνωσθεί ένας καρκίνος του μαστού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για επιτυχημένη και πολλές φορές πλήρη θεραπεία.

Πότε πρέπει να γίνεται ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος:

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο προληπτικός μαστογραφικός έλεγχος στο γυναικείο γενικό πληθυσμό αρχίζει από την ηλικία των 40 ετών, όταν δεν υπάρχει βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, και γίνεται ετησίως έως τουλάχιστον και τα 75 έτη. Μεταξύ 35-40 ετών συνιστάται να πραγματοποιείται η πρώτη μαστογραφία για αναφορά και σύγκριση.

Η μαστογραφία συνιστάται να γίνεται από την 4η ως και τη 12η μέρα του κύκλου σε γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, ώστε οι μαστοί να μην είναι ιδιαίτερα επώδυνοι και διογκωμένοι. Μετά την εμμηνόπαυση δεν υφίσταται τέτοιος περιορισμός.

Σε περιπτώσεις όπως όταν υπάρχει οικογενειακό και ατομικό ιστορικό, κάθε γυναίκα πρέπει να συμβουλεύεται τον κλινικό ιατρό της, ο οποίος είναι ο κατάλληλος για να της συστήσει το δικό της εξατομικευμένο πρωτόκολλο παρακολούθησης.

Γιατί να επιλέξετε την Affidea:

Ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea παρέχει την εγγύηση ποιότητας του κορυφαίου ιδιωτικού φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη:

Ακριβής διάγνωση & τεχνολογία αιχμής:

H Affidea, έχοντας στο επίκεντρο την φροντίδα της γυναίκας, πρωτοπορεί και επενδύει σε ψηφιακούς μαστογράφους τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας την μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια στις γυναίκες που την επιλέγουν είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους.

Στα διαγνωστικά κέντρα Affidea λειτουργεί υπερσύγχρονος ψηφιακός μαστογράφος τεχνολογίας 2D και 3D – τρισδιάστατης απεικόνισης μαστού με Τομοσύνθεση, εξοπλισμένος με ειδικό σύστημα αυτόματης προσαρμογής της πίεσης, ώστε να ασκείται ακριβώς η πίεση που απαιτείται για την βέλτιστη απεικόνιση των μαστών, διαθέτοντας ταυτόχρονα εξειδικευμένο σύστημα ορθής διαχείρισης της ακτινοβολίας, προσαρμοζόμενο στη δομή και στην πυκνότητα των μαστών.

Ο ψηφιακός μαστογράφος Senographe Pristina της GE Healthcare παρέχει εξαιρετικά ακριβείς και αναλυτικές απεικονίσεις με την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας. Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι σχεδιασμένο ώστε η εξεταζόμενη να νιώθει περισσότερο άνετα κατά την διάρκεια της εξέτασης. Καθώς ο ανιχνευτής είναι λεπτότερος και με στρογγυλοποιημένες άκρες, οι εξεταζόμενες βιώνουν μεγαλύτερη άνεση μέσα από την μικρότερη επαφή του μηχανήματος με το γυμνό τους σώμα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του Senographe Pristina αλλάζει τον τρόπο που τοποθετείται η εξεταζόμενη. Αντί της έκτασης των χεριών στα χερούλια, κρατώντας τα πολύ σφιχτά, κάτι που καταπονεί τους θωρακικούς μύες και επιδρά στην ποιότητα της εικόνας, οι εξεταζόμενες μπορούν πλέον να γείρουν άνετα στα στηρίγματα των βραχιόνων, χαλαρώνοντας τους μύες τους και απλοποιώντας την τοποθέτηση, την συμπίεση και την διαδικασία της απεικόνισης.

Τα διαγνωστικά κέντρα Affidea είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ.

Κλείστε το ραντεβού σας:  https://affidea.gr/forma/book-an-exam/

Σχετικά Άρθρα

1

11 Απριλίου, 2022

Ψηφιακή Μαστογραφία

Η Ψηφιακή Μαστογραφία χρησιμοποιείται ευρέως στην πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Κλείστε το ραντεβού σας:  https://affidea.gr/forma/book-an-exam/ Ο προληπτικός έλεγχος των μαστών ξεκινά από τη μαστογραφία. Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία έχει συμβάλει στη μείωση της θνητότητας από τον καρκίνο του μαστού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 30%-40% σε γυναίκες ηλικίας 40-69 […]