Q&A icobrain dm: Νέα υπηρεσία από την Affidea σε ασθενείς με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ - Affidea Ελλάδος

9 Φεβρουαρίου, 2024

Q&A icobrain dm: Νέα υπηρεσία από την Affidea σε ασθενείς με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ

Τι είναι το icobrain dm;

Το icobrain dm είναι μια υπηρεσία που προσφέρουμε στην Affidea σε ασθενείς με άνοια και ιδιαίτερα με νόσο Αλτσχάιμερ. Περιλαμβάνει δύο στοιχεία: λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) που βοηθάει την ανάλυση της μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου, με στόχο να ποσοτικοποιηθεί  με ακρίβεια η ασθένεια, και μια εφαρμογή που βοηθά να παρακολουθούνται τα συμπτώματα σε πραγματικό χρόνο.

 

Πώς θα ωφελήσει τη θεραπεία και τους ασθενείς;

Η διάγνωση, η παρακολούθηση της προόδου και η επιλογή του σωστού πρωτόκολλου θεραπείας για την άνοια και τη νόσο Alzheimer αποτελεί πρόκληση. Έως και το 26% των ασθενών με  Alzheimer δεν έχουν ανταπόκριση στη θεραπεία τους και λόγω δυσκολιών στην αξιολόγηση της νόσου μπορεί να χρειαστούν έως και 4 χρόνια για να προσδιοριστεί η βέλτιστη θεραπεία. Το icobrain dm μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό να θέσει τη βέλτιστη θεραπεία για τον ασθενή εντός 1 έτους κατά μέσο όρο.

 

Πώς θα ωφελήσει τον γιατρό να θέσει την κατάλληλη διάγνωση και θεραπεία;

Το icobrain dm παρέχει κρίσιμες κλινικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη ή την υποτροπή της νόσου Alzheimer. Ο γιατρός θα είναι σε θέση να αξιολογήσει εάν η θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί ο ασθενής είναι η καλύτερη για αυτόν. Σε περίπτωση που η τρέχουσα θεραπεία δεν είναι επωφελής για τον ασθενή, ο γιατρός θα έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να ορίσει τις απαιτούμενες αλλαγές.

 

Πού μπορώ να βρω το icobrain dm;

Το icobrain dm είναι διαθέσιμο με την μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου στα διαγνωστικά κέντρα Affidea, πάντα κατόπιν οδηγίας και παραπομπής από τον ιατρό.

 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του icobrain dm

  • Ακριβής διάγνωση – χρησιμοποιώντας το icobrain ως εργαλείο πρώτης ανάγνωσης, το ποσοστό σφάλματος μειώνεται κατά 80%
  • Έγκαιρη διάγνωση της εξέλιξης της νόσου, των υποτροπών και της ανταπόκρισης στη θεραπεία
  • Μείωση του χρόνου για την επιλογή βέλτιστης θεραπείας έως 2,5 και χρόνια
  • Αποτελεσματικότερη φροντίδα και επικοινωνία ιατρού με ασθενή