Συμβουλές για τη διαχείριση της κλειστοφοβίας - Affidea Ελλάδος

27 Απριλίου, 2023

Συμβουλές για τη διαχείριση της κλειστοφοβίας

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μια μη επεμβατική τεχνική ιατρικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λεπτομερών εικόνων τόσο της ανατομίας όσο και της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διερεύνηση σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος και πιο συχνά χρησιμοποιείται για να εξετάσει τον εγκέφαλο, τις αρθρώσεις και στους δίσκους της σπονδυλικής στήλης.

Η εξέταση ενός μέρους του σώματος, η οποία ονομάζεται σάρωση, μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Ως εκ τούτου θα χρειαστεί αναλογικά περισσότερο χρόνο για να σαρώσετε περισσότερα από ένα μέρη του σώματος. Ο χρόνος της σάρωσης μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με τη διάγνωση που έχει ζητηθεί.

Ο εξεταζόμενος σε μία μαγνητική τομογραφία δεν εκτίθεται σε ιοντίζουσα ακτινοβολία. Σε πολλές περιπτώσεις όμως δεν αισθάνεται άνετα με την εξέταση λόγω της κλειστοφοβίας, καθώς θα πρέπει να μείνει ακίνητος και ξαπλωμένος για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.

Ενημερωθείτε για τα βήματα και ακολουθήστε τις συμβουλές από τους ειδικούς του Ομίλου Affidea για να διαχειριστείτε και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κλειστοφοβία κατά τη διενέργεια της μαγνητικής τομογραφίας.

 

  1. Ενημερωθείτε για την εξέταση. Το γεγονός ότι γνωρίζετε τι να περιμένετε, σας ενδυναμώνει. Μη διστάσετε να ζητήσετε πληροφορίες από το εξειδικευμένο προσωπικό σχετικά με τη διαδικασία και τα οφέλη της μαγνητικής τομογραφίας.

 

  1. Ελάτε με συνοδό. Οι ιατροί θα είναι εκεί για εσάς, αλλά μπορείτε επίσης να συνοδεύεστε από έναν φίλο ή μέλος της οικογένειάς σας. Θα σας βοηθήσει να έχετε δίπλα σας κάποιον που θα σας ηρεμεί κατά τη διάρκεια της εξέτασης και να έχετε υποστήριξη.

 

  1. Να θυμάστε ότι έχετε τον έλεγχο. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα για το οποίο δεν αισθάνεστε άνετα, ενώ οι ακτινολόγοι μπορούν να σας υποστηρίξουν με τεχνικές ηρεμίας.

 

  1. Θυμηθείτε τι σας κάνει χαρούμενους. Σκεφτείτε ένα μέρος που σας δίνει χαρά ή τις λεπτομέρειες μιας καλής ανάμνησης. Αυτό μπορεί να σας αποσπάσει αποτελεσματικά την προσοχή.

 

  1. Δεν είστε ποτέ μόνοι. Ο/η τεχνολόγος θα επικοινωνεί συνεχώς μαζί σας και θα σας ενημερώνει για τη διαδικασία της εξέτασης. Θα σας δοθεί επίσης ένα κουμπί «κλήσης» για να το χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση δυσφορίας ή ακόμη εάν για κάποιο λόγο θελήσετε να σταματήσετε την εξέταση. Επιπλέον θα σας δοθούν ακουστικά και μπορείτε να επιλέξετε τη μουσική που θέλετε να ακούσετε κατά τη διάρκεια της σάρωσης.

 

Στα διαγνωστικά κέντρα της Affidea, μια σειρά από ανοικτής διαμέτρου συστήματα μαγνητικής τομογραφίας τελευταίας τεχνολογίας είναι διαθέσιμα για να διευκολύνουν ανθρώπους που μπορεί να αισθάνονται κλειστοφοβία κατά τη σάρωση.

Οι μαγνητικοί τομογράφοι με ισχυρό μαγνητικό πεδίο στα διαγνωστικά κέντρα Affidea:

  • απεικονίζουν με υψηλή ακρίβεια
  • περιορίζουν τον χρόνο εξέτασης στο 1/8 των παλαιότερων απεικονιστικών μηχανημάτων
  • μειώνουν σημαντικά τον θόρυβο
  • προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη άνεση στον εξεταζόμενο

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται να προηγείται επικοινωνία με το διαγνωστικό κέντρο που θα επισκεφτείτε για διευκρινίσεις και οδηγίες επί της προετοιμασίας, καθώς δύναται να διαφοροποιείται βάσει ιστορικού του ασθενούς.

Σχετικά Άρθρα

1

27 Απριλίου, 2023

Συμβουλές για τη διαχείριση της κλειστοφοβίας

Η Μαγνητική Τομογραφία είναι μια μη επεμβατική τεχνική ιατρικής απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λεπτομερών εικόνων τόσο της ανατομίας όσο και της φυσιολογίας του ανθρώπινου σώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διερεύνηση σχεδόν σε κάθε μέρος του σώματος και πιο συχνά χρησιμοποιείται για να εξετάσει τον εγκέφαλο, τις αρθρώσεις και στους δίσκους της σπονδυλικής […]