Τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο χώρο σας - Affidea Ελλάδος

11 Μαΐου, 2020

Τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο χώρο σας

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea διενεργεί εξετάσεις ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Πρόκειται για αιματολογικό έλεγχο ανίχνευσης των αντισωμάτων IgG & IgM, με τη λήψη δείγματος να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Αιμοληψιών της Affidea και μόνο κατόπιν ραντεβού.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων πραγματοποιείται για επιδημιολογικό σκοπό και όχι για διαγνωστικό. Πιο συγκεκριμένα, το τεστ προσδιορίζει αν ο ασθενής έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2 και πλέον έχει αντισώματα έναντι του ιού ή αν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο. Για την διάγνωση της νόσου στην οξεία φάση της η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται. Βασική προϋπόθεση για την διενέργεια του τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων είναι ο ασθενής να μην βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση και να μην έχει συμπτωματολογία ίωσης τις τελευταίες 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας, ακολουθούνται όλοι οι κανόνες προφύλαξης, τόσο για τους αιμολήπτες όσο και για τους ασθενείς.

Για ραντεβού, μπορείτε να καλείτε:

Εάν είστε Ιδιώτες, στο τηλέφωνο 216 900 53 13, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
Εάν εκροσωπείτε Εταιρείες, στο τηλέφωνο 210 61 48 786, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 το πρωί έως τις 17:00 το απόγευμα.
Η υπηρεσία διατίθεται μόνο για το νομό Αττικής.

Το τηλεφωνικό μας κέντρο θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την εξέταση και τις οδηγίες για την διενέργεια της εξέτασης και θα σας ζητήσει να απαντήσετε σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με την πρόσφατη κατάσταση της υγείας σας. Ο κάθε εξεταζόμενος πρέπει απαραίτητα να λάβει μέτρα ατομικής προστασίας κατά την διάρκεια της αιμοληψίας, δηλαδή να φοράει μάσκα και γάντια. Για την ασφάλειά σας και την προστασία της δημόσιας υγείας, σας συνιστούμε την ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων, ώστε να μην χρειαστεί να προσέλθετε σε κάποιο Κέντρο μας. Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να μας δηλώσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email).
Η αποστολή των αποτελεσμάτων πραγματοποιείται εντός 2 εργάσιμων ημερών από την ημέρα πραγματοποίησης της αιμοληψίας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ακριβώς είναι το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων;
Πρόκειται για αιματολογική (ορολογική) εξέταση μέσω της οποίας γίνεται ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα δείχνουν αν ο εξεταζόμενος έχει νοσήσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον κορωνοϊό και έχει πλέον αντισώματα. Η εξέταση γίνεται με απλή αιμοληψία.

Που μπορώ να πραγματοποιήσω την εξέταση;
Το τεστ ανίχνευσης πραγματοποιείται, προς το παρόν, μόνο μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Αιμοληψιών της Affidea, κατόπιν ραντεβού και σε χώρο που υποδεικνύει ο ασθενής και μόνο για το νομό Αττικής.

Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού;
Ιδιώτες: Μπορείτε να καλείτε το τμήμα εξωτερικής αιμοληψίας της Affidea στο τηλέφωνο 216 900 53 13, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.  Εταιρείες: Μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 61 48 786, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 09:00 έως τις 17:00 το απόγευμα.

Τι προετοιμασία χρειάζεται για την εξέταση;
Για την αιμοληψία δεν απαιτείται καμία ιδιαίτερη προετοιμασία. Ο εξεταζόμενος δεν χρειάζεται να είναι νηστικός, παρά μόνο να πληροί τις προϋποθέσεις μη συμπτωματολογίας ίωσης. Εάν ο εξεταζόμενος έχει πυρετό, τότε θα πρέπει να προγραμματίσει το ραντεβού τουλάχιστον 15 ημέρες μετά. Επίσης, ο εξεταζόμενος θα πρέπει να απαντήσει σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με το αν έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2, εάν έχει ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και αν είχε εμπύρετο τις τελευταίες 12 εβδομάδες.

Πότε θα λάβω τα αποτελέσματα της εξέτασης;
Τα αποτελέσματα της ανίχνευσης θα είναι διαθέσιμα εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα διενέργειας της αιμοληψίας. Για την μεγαλύτερη ασφάλειά σας αλλά και για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σας προτρέπουμε να κάνετε χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Affidea, δηλώνοντας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (email) για την αποστολή των αποτελεσμάτων, ώστε να μην χρειαστεί η φυσική σας παρουσία σε Kέντρο μας.

Ποια είναι τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν;
Η προϋπόθεση για την διενέργεια της εξέτασης είναι ο εξεταζόμενος να μην έχει πυρετό και συμπτώματα ίωσης της τελευταίες 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της αιμοληψίας όλοι οι εξεταζόμενοι πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα και γάντια μίας χρήσης. Το ιατρικό προσωπικό της Affidea ακολουθεί όλες τις διαδικασίες ελέγχου και ευθυγραμμίζεται πιστά με τις οδηγίες των υγειονομικών Αρχών, σχετικά με την προφύλαξη, τους κανόνες υγιεινής και την προληπτική επαρκή απολύμανση. Ο αιμολήπτης εξοπλίζεται με αδιάβροχη ρόμπα μίας χρήσης με μακριά μανίκια, ποδονάρια, μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας, γυαλιά ή ασπίδα προσώπου και γάντια, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ. Ο φορητός ιατρικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται, απολυμαίνεται σχολαστικά και εξονυχιστικά, μετά το πέρας της εκάστοτε χρήσης.

Η εξέταση πραγματοποιείται και σε ανήλικους;
Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων πραγματοποιείται σε όλες τις ηλικίες.

Καλύπτεται το κόστος από το ταμείο μου;
Προς το παρόν η εξέταση δεν καλύπτεται από δημόσιο φορέα.

Σχετικά Άρθρα

1

11 Μαΐου, 2020

Τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 στο χώρο σας

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea διενεργεί εξετάσεις ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Πρόκειται για αιματολογικό έλεγχο ανίχνευσης των αντισωμάτων IgG & IgM, με τη λήψη δείγματος να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Τμήματος Εξωτερικών Αιμοληψιών της Affidea και μόνο κατόπιν ραντεβού. ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων πραγματοποιείται για επιδημιολογικό σκοπό και όχι […]