Βράβευση για την Affidea στα κορυφαία Βραβεία LaingBuisson Health Awards 2022   - Affidea Ελλάδος

22 Νοεμβρίου, 2022

Βράβευση για την Affidea στα κορυφαία Βραβεία LaingBuisson Health Awards 2022  

Η Affidea, ο μεγαλύτερος πάροχος προηγμένων διαγνωστικών και εξωνοσοκομειακών υπηρεσιών στην Ευρώπη, απέσπασε μία πολύ σημαντική διάκριση στη φετινή τελετή απονομής βραβείων LaingBuisson στην κατηγορία «Διαγνωστικά Κέντρα και Πρωτοβάθμια Φροντίδα». Τα βραβεία LaingBuisson είναι από τα πιο υψηλού κύρους βραβεία στον τομέα της υγείας, τιμώντας τις εταιρείες που θέτουν νέα πρότυπα αριστείας και έχουν θετικό αντίκτυπο στην κατηγορία τους. Φέτος, για 17η χρονιά αναγνωρίζεται η αριστεία στον τομέα της υγείας, με επίκεντρο τους παρόχους υγείας.

Η Affidea τιμήθηκε με το βραβείο αυτής της κατηγορίας για το καινοτόμο Πρόγραμμα «Dose Excellence» που εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα για την ασφάλεια των ασθενών. Μέσω αυτού του προγράμματος βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας, η εταιρεία αναλύει πληροφορίες από περισσότερες από 75.000 αξονικές τομογραφίες κάθε μήνα, επιτυγχάνοντας κατά μέσο όρο 40% μείωση του επιπέδου δόσης ακτινοβολίας στις αξονικές τομογραφίες σε όλο το δίκτυό της, για να αυξήσει την ασφάλεια των ασθενών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα της εικόνας για ακριβή διάγνωση.

Πρόσφατα, η Affidea αναβάθμισε το πρόγραμμα με την έκδοση 3.2 του λογισμικού DoseWatch, σε συνδυασμό με ένα εργαλείο επιχειρηματικής νοημοσύνης (BI) για την ανάλυση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με τα κέντρα της Affidea Ουγγαρίας και Ισπανίας να είναι τα πρώτα που το εφάρμοσαν. Το επόμενο βήμα είναι η διαχείριση των δεδομένων σκιαγραφικών μέσων, η οποία επιτρέπει ενημερώσεις σχετικά με το κλινικό πλαίσιο και την αθροιστική δόση ιωδίου (παράγοντες κινδύνου, προηγούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες), καθώς και τις λεπτομέρειες της χορήγησης (σκιαγραφικό μέσο,χορηγούμενος όγκος, πρωτόκολλο έγχυσης). Χάρη στην παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση των σκιαγραφικών μέσων, η εταιρεία μπορεί να εξατομικεύσει την έγχυση σε κάθε ασθενή, αποφεύγοντας την περιττή έγχυση σκιαγραφικού.

Στην Ελλάδα, όλα τα κέντρα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έχουν τιμηθεί με αστέρια EuroSafe Imaging Stars από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας (European Society of Radiology – ESR) για τη συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών ως προς τη δόση ακτινοβολίας, ενώ κατατάσσονται στη λίστα ‘Wall of Stars’ μαζί με την «αφρόκρεμα» των νοσοκομείων της Ευρώπης.

Ο Guy Blomfield, Πρόεδρος του Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο. Αποτελεί απόδειξη όλων των προσπαθειών και των επιτευγμάτων μας για τη διασφάλιση των υψηλότερων επιπέδων ασφάλειας των ασθενών, εφαρμόζοντας αυστηρά κλινικά πρωτόκολλα και καινοτόμα εργαλεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες μας, και ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας Dose Excellence, για την αφοσίωση, τη δέσμευση, το πάθος και τη σκληρή δουλειά που κάνουν πίσω από τα παρασκήνια. Αυτή η βράβευση αναγνωρίζει την υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών μας και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό».

Ο Δρ.Alessandro Roncacci, SVP Chief Medical Officer, πρόσθεσε: «Αυτή είναι άλλη μια απόδειξη της ισχυρής συμμόρφωσής μας με την Οδηγία Euratom 2013/59, εντοπίζοντας παραλλαγές σε πραγματικό χρόνο και τυποποιώντας και βελτιστοποιώντας τα πρωτόκολλα αξονικής τομογραφίας CT, διατηρώντας τα χρυσά πρότυπα για την ποιότητα της απεικόνισης  και την αυξημένη ασφάλεια των ασθενών μας. Το 2023 έχουμε στόχο να επεκτείνουμε τη νέα έκδοση του Προγράμματος Dose Excellence σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Affidea, με γνώμονα τη σταθερή δέσμευσή μας για τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας των ασθενών».

Ο Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, τόνισε: «Η σημασία της βράβευσης είναι μέγιστη, αν αναλογισθεί κανείς ότι πρόκειται για τον μοναδικό πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας διεθνώς που βραβεύεται με την ανώτατη αυτή διάκριση για την ασφάλεια των ασθενών από πλευράς ακτινοπροστασίας και για την υψηλή ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών, ενώ κατατάσσεται στη λίστα με τα κορυφαία νοσοκομεία της Ευρώπης. Η προσπάθεια των έμπειρων και καταξιωμένων ιατρών μας ανταμείβεται και ομολογουμένως η διασφάλιση της χαμηλότερης δόσης ακτινοβολίας αποτελεί μία προστιθέμενη αξία για τους εξεταζόμενούς μας, βελτιώνοντας τις υπηρεσίες υγείας πανευρωπαϊκά».

Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Park Westminster Bridge και την παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.000 σημαντικοί εκπρόσωποι από τον κλάδο της υγείας. Αυτό το βραβείο είναι το δεύτερο που λαμβάνει φέτος η Affidea. Τον Ιούνιο η εταιρεία βραβεύτηκε με το Βραβείο «Diagnostic Provider of the Year» στα HealthInvestor Awards 2022.