Τεστ ανίχνευσης του γονιδιώματος του SARS-CoV-2 με Real Time - PCR - Affidea Ελλάδος

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea πραγματοποιεί το μοριακό τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού με τη μέθοδο Real Time – PCR, κάτω από συνθήκες πλήρους ασφάλειας, άνεσης και διακριτικότητας, χωρίς αναμονή και ταλαιπωρία και χωρίς ο εξεταζόμενος να έρχεται σε επαφή με άλλα άτομα.

Στα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι για την προσέλευση των εξεταζόμενων με ανεξάρτητη είσοδο και έξοδο, αυστηρά κατόπιν ραντεβού, ενώ προσφέρεται η εξέταση και κατ’ οίκον, μέσω του τμήματος εξωτερικών υπηρεσιών του Ομίλου.

Η μοριακή εξέταση προσδιορίζει αν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό (αντιγόνο), αλλά δεν δείχνει αν κάποιος νόσησε στο παρελθόν (αντισώματα). Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, η μοριακή εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την έναρξη των συμπτωμάτων και ίσως καταστεί αναγκαίο να επαναληφθεί σε δεύτερο χρόνο.

Η λήψη των δειγμάτων γίνεται από εξειδικευμένο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, εφοδιασμένο με ειδικό εξοπλισμό προστασίας και πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις απορίες του εξεταζόμενου.

Για  την ασφάλεια και προστασία της δημόσιας υγείας, η διεκπεραίωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εξεταζόμενων γίνεται αποκλειστικά μέσω e-banking.  Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά την επόμενη ημέρα της εξέτασης, ανάλογα με την ώρα της λήψης.

Σε όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προφύλαξης από κρούσματα της νόσου Covid-19, ώστε να συνεχίζεται απρόσκοπτα η λειτουργία τους, βάσει των αυστηρότερων εγκεκριμένων πρωτοκόλλων υγείας και διαδικασιών κλινικής διακυβέρνησης.