Γενική Απεικονιστική: Ένα πρότυπο διαγνωστικό κέντρο, μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Affidea - Affidea Ελλάδος

11 Οκτωβρίου, 2023

Γενική Απεικονιστική: Ένα πρότυπο διαγνωστικό κέντρο, μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Affidea

Η Γενική Απεικονιστική αποτελεί ένα πρότυπο διαγνωστικό κέντρο που λειτουργεί από το 1991, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες.

Η μονάδα εξυπηρετεί το κέντρο της Αθήνας αλλά και τις γύρω περιοχές, με σεβασμό και εγκυρότητα απέναντι στους/στις εξεταζόμενους/ες. Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται με απόλυτη ασφάλεια από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και αξιοπιστία στον λιγότερο δυνατό χρόνο, με άριστη λήψη απεικονίσεων, σε φιλικές συνθήκες και ευχάριστο περιβάλλον.

Προσφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες:

  • Υπερηχογράφηματα σώματος
  • Έγχρωμα triplex-doppler σώματος
  • Αξονική τομογραφία
  • Αξονική αγγειογραφία
  • Μαγνητική τομογραφία
  • Μαγνητική αγγειογραφία
  • Ψηφιακή Μαστογραφία – Ελαστογραφία Μαστών
  • Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας – Λιπομέτρηση
  • Έγχρωμο triplex-doppler καρδιάς – Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • Μικροβιολογικό, βιοχημικό, ανοσολογικό και αιματολογικό εργαστήριο
  • Μοριακός έλεγχος
  • Αιμοληψία και Νοσηλεία κατ’ οίκον
  • Covid19 Rapid test – Μοριακός έλεγχος (PCR)

Το τμήμα Μαγνητικού Τομογράφου ενσωματώνει μοναδικές τεχνολογίες ώστε να εξασφαλίζεται η βελτιωμένη ποιότητα απεικόνισης, ενώ οι παράμετροι της εξέτασης προσαρμόζονται αυτόματα στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε εξεταζόμενου, μειώνοντας την ώρα της εξέτασης.

Ο Αξονικός Τομογράφος με κύριο χαρακτηριστικό του τη μεγάλη μείωση της δόσης ακτινοβολίας, αποδίδει εικόνες υψηλής ευκρίνειας για ποιοτικές ιατρικές διαγνώσεις. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι η μείωση του ενοχλητικού θορύβου (δεν υπάρχει θόρυβος στον αξονικό) και το μεγάλο εύρος εξετάσεων με τεράστια δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτοποριακό σύστημα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας είναι ιδανικό για ολοσωματική ανάλυση, λιπομέτρηση και προσδιορισμό θερμίδων βασικού μεταβολισμού, χάρη στην πλέον γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδο ακριβείας DEXA, η οποία θεωρείται gold reference standard. Σε αντίθεση με άλλες ακτινολογικές μεθόδους, η ποσότητα ακτινοβολίας που προσλαμβάνει το σώμα με το σύστημα τελευταίας γενιάς Prodigy Advance της Affidea, είναι ελάχιστη έως μηδενική και ισοδύναμη με μια κοινή έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον η ανάλυση TBS καθιστά δυνατή την εκτίμηση της μικροαρχιτεκτονικής των οστών και συνεπώς τον εντοπισμό των εξεταζόμενων που κινδυνεύουν.

Σημειώνεται ότι το κέντρο έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξυπηρετώντας ενήλικες και παιδιά.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων παραδίδονται ψηφιακά στους εξεταζόμενους και αντίστοιχα μπορούν να αποσταλούν ηλεκτρονικά στον θεράποντα ιατρό ή και στον εξεταζόμενο.

Το κομβικό σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου, σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές της Αθήνας στην οδό Καρύστου 5, πλησίον του σταθμού μετρό Πανόρμου, έχει επίσης σημασία ως προς την εξυπηρέτηση και την πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην είσοδο του κέντρου υπάρχει ειδικά σχεδιασμένη ράμπα για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, τα άτομα τρίτης ηλικίας και ΑμεΑ.

Η Γενική Απεικονιστική παρέχει επίσης υπηρεσίες διακομιδών σε όλη την Αττική, μέσω του σύγχρονου εξοπλισμένου ασθενοφόρου που διαθέτει, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, καλύπτοντας τις αιτούμενες μετακινήσεις γρήγορα και με ασφάλεια.

Η Γενική Απεικονιστική ιδρύθηκε από τον Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμο Πρόεδρο Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Κυριάκο Στριγγάρη. To κέντρο δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά με προσήλωση προς τον άνθρωπο, την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία ενώ ενσωματώθηκε στον Όμιλο Affidea στα τέλη του 2022.

Σχετικά Άρθρα

1

11 Οκτωβρίου, 2023

Γενική Απεικονιστική: Ένα πρότυπο διαγνωστικό κέντρο, μέλος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Affidea

Η Γενική Απεικονιστική αποτελεί ένα πρότυπο διαγνωστικό κέντρο που λειτουργεί από το 1991, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Η μονάδα εξυπηρετεί το κέντρο της Αθήνας αλλά και τις γύρω περιοχές, με σεβασμό και εγκυρότητα απέναντι στους/στις εξεταζόμενους/ες. Όλες οι εξετάσεις διενεργούνται με απόλυτη ασφάλεια από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και αξιοπιστία στον λιγότερο δυνατό χρόνο, με […]