Ιατρείο μαστού ξεκίνησε να λειτουργεί στην Affidea Περιστερίου - Affidea Ελλάδος

5 Αυγούστου, 2019

Ιατρείο μαστού ξεκίνησε να λειτουργεί στην Affidea Περιστερίου

Το Ιατρείο Μαστού άρχισε να λειτουργεί στο πολυιατρείο Affidea Περιστερίου τον Ιούλιο 2019, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη σύγχρονη γυναίκα, για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με τον μαστό, καθώς και την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.

Επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου είναι ο έμπειρος χειρουργός μαστού και ειδικός μαστολόγος Χρήστος Ι. Λούμπιας. Όπως επισημαίνει, «η πρόληψη είναι το κλειδί για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο και κατά συνέπεια για την επιτυχή αντιμετώπισή του. Αν ο καρκίνος του μαστού διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, τότε είναι θεραπεύσιμος. Μαστογραφικός έλεγχος μαζί με υπερηχογραφικό έλεγχο και κλινική εξέταση (ψηλάφηση) ανιχνεύουν το 98% περίπου των καρκίνων του μαστού» καταλήγει ο κ. Λούμπιας.

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την συχνότερη κακοήθεια στις γυναίκες του δυτικού κόσμου (1 στις 8 εμφανίζει στη ζωή της καρκίνο του μαστού). Σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού 400.000 γυναίκες κάθε χρόνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, η αναλογία ίασής του παρουσιάζει ανοδική τάση, γεγονός που οφείλεται στην πρώιμη διάγνωση και τα σύγχρονα μέσα θεραπείας. Η προληπτική μαστογραφία έχει μειώσει τους θανάτους από καρκίνο του μαστού κατά 50%, αποδεικνύοντας ότι η έγκαιρη διάγνωση αποτελεί την καλύτερη θεραπεία. Ο Όμιλος Affidea, πάντα σύμμαχος σε θέματα υγείας και αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού, παρέχει υπεύθυνα και ολοκληρωμένα υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και ποιοτικής στάθμης.

Το Ιατρείο Μαστού διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας με πλήρη διαγνωστικό εξοπλισμό, ώστε οι εξετάσεις να γίνονται άφοβα από όλες τις γυναίκες και με τον λιγότερο πόνο. Στόχος είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού με το βέλτιστο αποτέλεσμα για την ασθενή, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υποστήριξη και ασφάλεια στις γυναίκες που το επιλέγουν, είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς λόγους. Οι υπηρεσίες του Ιατρείου Μαστού είναι η ψηφιακή μαστογραφία, το υπερηχογράφημα μαστού, η ελαστογραφία μαστού, η κλινική εξέταση-ψηλάφηση μαστού,  η μαγνητική μαστού, οι εντοπιστικές-μεγεθυντικές λήψεις, FNA μαστού, βιοψία μαστού, κυτταρολογική εξέταση εκκρίματος θηλής.

Το απεικονιστικό Τμήμα Μαστού του Affidea Περιστερίου είναι εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας Ψηφιακό Μαστογράφο, προκειμένου να εξασφαλίζεται άριστης διαγνωστικής ποιότητας απεικόνιση. Το ιατρικό προσωπικό του Τμήματος είναι απόλυτα εξειδικευμένο στον μαστό και διαθέτει πολυετή εμπειρία.

Υπογραμμίζοντας την αξία της πρόληψης, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου Μαστού, ειδικός μαστολόγος και χειρουργός μαστού, Χρήστος Λούμπιας αναφέρει σχετικά: «Ο προληπτικός έλεγχος είναι μια απλή διαδικασία που κάθε γυναίκα πρέπει και οφείλει να κάνει. Προληπτικός έλεγχος σημαίνει αυτοεξέταση των μαστών μία φόρα τον μήνα και ετήσιος έλεγχος με ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο μαστών και κλινική εξέταση από ειδικό γιατρό μαστού, αρχής γενομένης από την ηλικία των 40 ετών και μετά, εκτός κι αν ο γιατρός σας συστήσει κάτι διαφορετικό». Και προσθέτει: «Ο καρκίνος του μαστού απειλεί όλες τις γυναίκες. Αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να θεραπευτεί, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αμελούμε τις απαραίτητες προληπτικές εξετάσεις. Η πρόληψη σώζει ζωές!».

Σχετικά Άρθρα

1

5 Αυγούστου, 2019

Ιατρείο μαστού ξεκίνησε να λειτουργεί στην Affidea Περιστερίου

Το Ιατρείο Μαστού άρχισε να λειτουργεί στο πολυιατρείο Affidea Περιστερίου τον Ιούλιο 2019, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στη σύγχρονη γυναίκα, για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων που σχετίζονται με τον μαστό, καθώς και την ενημέρωση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού. Επιστημονικός υπεύθυνος του Ιατρείου είναι ο έμπειρος […]