Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της Affidea - Affidea Ελλάδος

30 Αυγούστου, 2023

Εκπαίδευση πρώτων βοηθειών για τους εργαζομένους της Affidea

Στις βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών εκπαιδεύτηκε το ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου διαγνωστικών κέντρων Affidea. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ομίλου για την προάσπιση της υγείας και ασφάλειας τόσο των εξεταζόμενων όσο και των εργαζόμενων της Εταιρείας.

Η πρώτη φάση της εκπαίδευσης αφορούσε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό της Affidea στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, από ειδικά αδειοδοτημένη Εξωτερική Υπηρεσία Προστασίας και Πρόληψης σε συνεργασία με την Bayer Ελλάς. Συνολικά 124 εργαζόμενοι της Affidea παρακολούθησαν την εκπαίδευση.

Μετά την θεωρητική προσέγγιση όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσω της βιωματικής πρακτικής να εξασκηθούν στις μεθόδους καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ΚΑΡΠΑ-BLS, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή AED, καθώς και στην αντιμετώπιση πνιγμονής για ενηλίκους και βρέφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με σωστή εξωνοσοκομειακή αντιμετώπιση το ποσοστό επιβίωσης από καρδιοαναπνευστική ανακοπή αυξάνεται σε 60%,  γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το ποσοστό των επιζώντων δεν ξεπερνά το 5%-10%.

Η Bayer Ελλάς, θέτοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια όλων όσων χρησιμοποιούν τα προϊόντα της εταιρείας, υποστηρίζει πληθώρα δράσεων που στοχεύουν στην εκπαίδευση και ενημέρωση για τη σωστή χρήση τους. Ιδιαίτερα στον Τομέα Φαρμάκων, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τον διαδικτυακό οδηγό “Patient Navigator” για την ορθή χρήση των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των σκιαγραφικών μέσων, ενώ παράλληλα, υποστηρίζει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως τη συγκεκριμένη εκπαίδευση στο προσωπικό της Affidea.