Η Affidea στηρίζει το CNN Insights με επίκεντρο την Μεταρρύθμιση, Πρόληψη και Τεχνολογία της Υγείας - Affidea Ελλάδος

30 Απριλίου, 2024

Η Affidea στηρίζει το CNN Insights με επίκεντρο την Μεταρρύθμιση, Πρόληψη και Τεχνολογία της Υγείας

Ο Όμιλος Affidea, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός πάροχος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, συμμετείχε στο CNN Insights με θέμα την Μεταρρύθμιση, την Πρόληψη και την Τεχνολογία στην Υγεία, που διοργάνωσε το CNN Greece μαζί με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, θεσμικοί παράγοντες, καθηγητές, ιατροί και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και φορέων του ιατρικού κλάδου, επεσήμαναν ότι η υγεία και η πρόληψη, η πρόσβαση στην καινοτομία αλλά και η ιατρική τεχνολογία αποτελούν σημαντικά και αναγκαία οχυρά για την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής κοινωνίας και μιας ισχυρής οικονομίας.

Όπως τόνισαν οι διακεκριμένοι ομιλητές που συμμετείχαν στα πάνελ, η υγεία αποτελεί ξεκάθαρα επένδυση και όχι δαπάνη σε μία οικονομία και ιδιαίτερα σε περιόδους έντονων προκλήσεων.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών ήταν ο Χρήστος Λούμπιας, Χειρουργός μαστού, Ειδικός Μαστολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Ιατρείων μαστού Affidea,  ο οποίος στάθηκε στην αξία της πρώιμης διάγνωσης, στην οποία οφείλεται το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό πλήρους ίασης του καρκίνου του μαστού που αγγίζει το 95%.

Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Προτεραιότητα του Ομίλου Affidea είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με τη βελτίωση ποιότητας ζωής και την προαγωγή υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό η Affidea συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά fora που συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαλόγου και θεσμικών πρωτοβουλιών για καίρια ζητήματα πολιτικών Υγείας.