Η Affidea στηρίζει το επετειακό συνέδριο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ - Affidea Ελλάδος

8 Νοεμβρίου, 2023

Η Affidea στηρίζει το επετειακό συνέδριο της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ

Η Affidea στήριξε την πραγματοποίηση του επετειακού Συνεδρίου με θέμα «Άσκηση, Υγεία, Αθλητισμός και Φυσική Αγωγή: Έρευνα και Προοπτικές στην Ψηφιακή Εποχή» που οργάνωσε η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 2-4 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου συζητήθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές για την Άσκηση, την Υγεία, τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή στα χρόνια της ψηφιακής εποχής, η οποία φέρνει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Το Συνέδριο είχε ταυτόχρονα και επετειακό χαρακτήρα, καθώς συνέπεσε με την συμπλήρωση 40 ετών λειτουργίας της Σχολής. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση, την έρευνα και την προώθηση της υγείας μέσω των δραστηριοτήτων της, ως ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς στον τομέα του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής, ακολούθησαν βραβεύσεις των Προέδρων της ΣΕΦΑΑ και διακεκριμένων Καθηγητών που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Σχολής, ενώ βραβεύτηκε και ο Ολυμπιονίκης κ. Σπύρος Γιαννιώτης. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καρτερολιώτης, καθώς επίσης επιστήμονες του Αθλητισμού και επίσημοι προσκεκλημένοι.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο διεθνούς φήμης Καθηγητής κ. Παντελής Εκκεκάκης, Head of the Department of Kinesiology, Michigan State University, USA, με τίτλο: «Αθλητική επιστήμη 1983-2023: Tι έχουμε καταφέρει, τι προκλήσεις αντιμετωπίζουμε, ποια είναι, δυνητικά, η θέση μας στην κοινωνία;».

Προτεραιότητα του Ομίλου Affidea, του κορυφαίου Ομίλου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ευρώπη, είναι η ενίσχυση πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την σωστή ενημέρωση γύρω από θέματα προαγωγής της υγείας, καθώς και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας μέσα από καινοτόμες και προσβάσιμες ιατρικές υπηρεσίες. Στο πλαίσιο αυτό στέκεται αρωγός σε δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό ως βασικό μέσο για καλή υγεία και διαγωγή μίας ποιοτικής ζωής.