Μαγνητική Πολυπαραμετρική Προστάτη - Affidea Ελλάδος

Η  Μαγνητική Πολυπαραμετρική Προστάτη είναι μία εξειδικευμένη διαγνωστική μέθοδος μελέτης του προστάτη αδένα, με εξαιρετική διαγνωστική ευαισθησία στις εξής περιπτώσεις:

1. Ανίχνευση κλινικά σημαντικού καρκίνου του προστάτη, στη σταδιοποίηση της νόσου, καθώς και στην καθοδήγηση για στοχευμένη βιοψία.
2. Παρακολούθηση ασθενών με καρκίνο του προστάτη οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση ή φαρμακευτική θεραπεία, για την εκτίμηση της πορείας της νόσου και την έγκαιρη εντόπιση πιθανής υποτροπής.

Η διάρκεια της εξέτασης κυμαίνεται μεταξύ 30-45 λεπτά και ο εξεταζόμενος χρειάζεται κάποια ειδική προετοιμασία.

Την ημέρα της εξέτασης, απαραίτητο είναι ο εξεταζόμενος να κρατά μαζί του ένα ενημερωτικό σημείωμα του παραπέμποντος ιατρού (είτε ουρολόγου είτε ογκολόγου) με πληροφορίες που αφορούν το ουρολογικό ιστορικό, την κλινική εξέταση του προστάτη αδένα και την πιο πρόσφατη μέτρηση των επιπέδων του PSA.

Λόγω του ότι η εξέταση είναι ειδική και χρειάζεται αρκετός χρόνος επεξεργασίας εικόνων, τα αποτελέσματα παραδίδονται εντός ολίγων εργάσιμων ημερών (από 2 έως και 10 εργάσιμες).

Συστήνεται να προηγείται επικοινωνία με το Διαγνωστικό Κέντρο που θα επισκεφθείτε για διευκρινίσεις επί της προετοιμασίας, καθώς δύναται να διαφοροποιείται βάσει ιστορικού του ασθενούς.

Ο εξεταζόμενος θα πρέπει:

  • Να αποφύγει να εκσπερματώσει 4-5 ημέρες πριν την εξέταση.
  • Να μην καταναλώσει την προηγούμενη ημέρα της εξέτασης γαλακτοκομικά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά. Επιτρέπονται σούπες.
  • Να είναι νηστικός πέντε (5) ώρες πριν την ημέρα της εξέτασης. Επιτρέπεται μόνο νερό και φρυγανιές.
  • 15 λεπτά πριν την εξέταση να πάρει 1 χάπι Buscopan.
  • Να προσκομίσει φωτοτυπία τελευταίας εξέτασης PSA και γνωμάτευσης τελευταίου υπερηχογραφήματος για τον προστάτη.
  • Αν έχει προηγηθεί βιοψία προστάτη, να προσκομίσει φωτοτυπία ιστολογικής εξέτασης.

Συστήνεται να προηγείται επικοινωνία με το Διαγνωστικό Κέντρο που θα επισκεφθείτε για διευκρινίσεις επί της προετοιμασίας, καθώς δύναται να διαφοροποιείται βάσει ιστορικού του ασθενούς.